A friss gyömbért håmozd meg, majd reszeld le finomra vagy szeleteld vékonyra.
A gyömbĂ©rt minĂ©l finomabbra reszeled vagy szeleteled, annĂĄl intenzĂvebb lesz az Ăze a fagylaltban. Ha erĆsebb gyömbĂ©r Ăzt szeretnĂ©l, hasznĂĄlj több gyömbĂ©rt.
Egy kis tĂĄlban keverd össze a kemĂ©nyĂtĆt Ă©s a vizet, amĂg sima elegyet kapsz. Ezt kĂ©sĆbb hasznĂĄljuk a fagylalt sƱrĂtĂ©sĂ©re.
Ăgyelj arra, hogy a kemĂ©nyĂtĆ teljesen feloldĂłdjon a vĂzben, kĂŒlönben csomĂłs lehet a fagylalt.
Egy közepes lĂĄbosba öntsd a kĂłkusztejet Ă©s a mandulatejet, majd add hozzĂĄ a juharszirupot, a vanĂliakivonatot Ă©s a reszelt gyömbĂ©rt. Közepes lĂĄngon melegĂtsd fel, de ne forrald fel.
A kókusztej és a mandulatej keveréke adja a fagylalt alapjåt. Ne forrald fel a keveréket, mert az befolyåsolhatja a végeredmény ållagåt.
FĆzd alacsony lĂĄngon kb. 5 percig, hogy a gyömbĂ©r Ăze teljesen kioldĂłdjon. EzutĂĄn szƱrd le a keverĂ©ket, hogy eltĂĄvolĂtsd a gyömbĂ©rdarabokat.
A gyömbĂ©r ĂzĂ©nek kioldĂłdĂĄsĂĄhoz szĂĄnj elegendĆ idĆt. A leszƱrĂ©ssel elkerĂŒlheted, hogy a fagylaltban darabos gyömbĂ©r maradjon.
Ăntsd hozzĂĄ a kemĂ©nyĂtĆs keverĂ©ket, Ă©s alacsony hĆfokon fĆzd tovĂĄbb, amĂg a fagylaltalap kissĂ© besƱrƱsödik (kb. 5-7 perc). Ne forrald fel!
A kemĂ©nyĂtĆ hozzĂĄadĂĄsakor folyamatosan keverd, hogy ne csomĂłsodjon. Alacsony hĆfokon fĆzd, hogy a kemĂ©nyĂtĆ megfelelĆen sƱrĂtse a fagylaltalapot.
Vedd le a tƱzrĆl, majd hagyd szobahĆmĂ©rsĂ©kleten kihƱlni. EzutĂĄn tedd hƱtĆbe legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄra, hogy megfelelĆen lehƱljön Ă©s az Ăzek összeĂ©rjenek.
A kihƱlĂ©st felgyorsĂthatod, ha hideg vizes fĂŒrdĆbe ĂĄllĂtod a lĂĄbost. A hƱtĆben valĂł pihentetĂ©s alatt az Ăzek jobban összeĂ©rnek.
Ha van fagylaltgĂ©ped, öntsd bele a lehƱlt keverĂ©ket, Ă©s a gĂ©p utasĂtĂĄsai szerint kĂ©szĂtsd el. Ha nincs, tedd a keverĂ©ket egy lapos edĂ©nybe a fagyasztĂłba, Ă©s fĂ©lĂłrĂĄnkĂ©nt keverd ĂĄt egy villĂĄval, hogy elkerĂŒld a kristĂĄlyosodĂĄst.
FagylaltgĂ©ppel egyenletesebb ĂĄllagot Ă©rhetsz el. Ha kĂ©zzel kĂ©szĂted, a gyakori keverĂ©ssel megakadĂĄlyozhatod a jĂ©gkristĂĄlyok kialakulĂĄsĂĄt.
TĂĄlalĂĄs elĆtt hagyd pĂĄr percig szobahĆmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen. DĂszĂtheted kandĂrozott gyömbĂ©rdarabokkal vagy egy kevĂ©s extra juharsziruppal.
A tĂĄlalĂĄs elĆtt hagyd a fagylaltot kicsit felengedni, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen. A kandĂrozott gyömbĂ©r Ă©s a juharszirup remekĂŒl kiegĂ©szĂti a fagylalt ĂzĂ©t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.