Krémes vegån gyömbéres fagylalt tålalva

Vegån gyömbéres fagylalt

A vegĂĄn gyömbĂ©res fagylalt tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs azok szĂĄmĂĄra, akik szeretik az enyhĂ©n csĂ­pƑs Ă©s frissĂ­tƑ Ă­zeket. A gyömbĂ©rt Ă©vezredek Ăłta hasznĂĄljĂĄk gyĂłgyĂĄszati Ă©s gasztronĂłmiai cĂ©lokra, Ă©s kivĂĄlĂłan harmonizĂĄl az Ă©des desszertekkel. A kĂłkusztej selymessĂ©ge Ă©s a juharszirup termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge tökĂ©letes alapot biztosĂ­t ennek a kĂŒlönleges fagylaltnak. Ha szereted az egzotikus, fƱszeres Ă­zeket, akkor ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs szĂĄmodra!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 ml Kókusztej
⭕ 200 ml Mandulatej
⭕ 20 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 80 ml Juharszirup
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 10 g KemĂ©nyĂ­tƑ
⭕ 30 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss gyömbért håmozd meg, majd reszeld le finomra vagy szeleteld vékonyra.

    A gyömbĂ©rt minĂ©l finomabbra reszeled vagy szeleteled, annĂĄl intenzĂ­vebb lesz az Ă­ze a fagylaltban. Ha erƑsebb gyömbĂ©r Ă­zt szeretnĂ©l, hasznĂĄlj több gyömbĂ©rt.

    2

    Egy kis tĂĄlban keverd össze a kemĂ©nyĂ­tƑt Ă©s a vizet, amĂ­g sima elegyet kapsz. Ezt kĂ©sƑbb hasznĂĄljuk a fagylalt sƱrĂ­tĂ©sĂ©re.

    Ügyelj arra, hogy a kemĂ©nyĂ­tƑ teljesen feloldĂłdjon a vĂ­zben, kĂŒlönben csomĂłs lehet a fagylalt.

    3

    Egy közepes låbosba öntsd a kókusztejet és a mandulatejet, majd add hozzå a juharszirupot, a vaníliakivonatot és a reszelt gyömbért. Közepes långon melegítsd fel, de ne forrald fel.

    A kókusztej és a mandulatej keveréke adja a fagylalt alapjåt. Ne forrald fel a keveréket, mert az befolyåsolhatja a végeredmény ållagåt.

    4

    FƑzd alacsony lĂĄngon kb. 5 percig, hogy a gyömbĂ©r Ă­ze teljesen kioldĂłdjon. EzutĂĄn szƱrd le a keverĂ©ket, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a gyömbĂ©rdarabokat.

    A gyömbĂ©r Ă­zĂ©nek kioldĂłdĂĄsĂĄhoz szĂĄnj elegendƑ idƑt. A leszƱrĂ©ssel elkerĂŒlheted, hogy a fagylaltban darabos gyömbĂ©r maradjon.

    5

    Öntsd hozzĂĄ a kemĂ©nyĂ­tƑs keverĂ©ket, Ă©s alacsony hƑfokon fƑzd tovĂĄbb, amĂ­g a fagylaltalap kissĂ© besƱrƱsödik (kb. 5-7 perc). Ne forrald fel!

    A kemĂ©nyĂ­tƑ hozzĂĄadĂĄsakor folyamatosan keverd, hogy ne csomĂłsodjon. Alacsony hƑfokon fƑzd, hogy a kemĂ©nyĂ­tƑ megfelelƑen sƱrĂ­tse a fagylaltalapot.

    6

    Vedd le a tƱzrƑl, majd hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten kihƱlni. EzutĂĄn tedd hƱtƑbe legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄra, hogy megfelelƑen lehƱljön Ă©s az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A kihƱlĂ©st felgyorsĂ­thatod, ha hideg vizes fĂŒrdƑbe ĂĄllĂ­tod a lĂĄbost. A hƱtƑben valĂł pihentetĂ©s alatt az Ă­zek jobban összeĂ©rnek.

    7

    Ha van fagylaltgĂ©ped, öntsd bele a lehƱlt keverĂ©ket, Ă©s a gĂ©p utasĂ­tĂĄsai szerint kĂ©szĂ­tsd el. Ha nincs, tedd a keverĂ©ket egy lapos edĂ©nybe a fagyasztĂłba, Ă©s fĂ©lĂłrĂĄnkĂ©nt keverd ĂĄt egy villĂĄval, hogy elkerĂŒld a kristĂĄlyosodĂĄst.

    Fagylaltgéppel egyenletesebb ållagot érhetsz el. Ha kézzel készíted, a gyakori keveréssel megakadålyozhatod a jégkristålyok kialakulåsåt.

    8

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd pĂĄr percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen. DĂ­szĂ­theted kandĂ­rozott gyömbĂ©rdarabokkal vagy egy kevĂ©s extra juharsziruppal.

    A tĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd a fagylaltot kicsit felengedni, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen. A kandĂ­rozott gyömbĂ©r Ă©s a juharszirup remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a fagylalt Ă­zĂ©t.