Készítsd elő az alapanyagokat: a vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra. A paradicsomot szeleteld fel, a salátaleveleket mosd meg és szárítsd le alaposan.
A hagymát és fokhagymát aprítógéppel is apríthatod, ha gyorsabban szeretnél végezni.
Egy tálban keverd össze a növényi alapú darált húst az aprított hagymával, fokhagymával, worcestershire szósszal, mustárral, füstölt paprikával, sóval és borssal. Keverd jól össze kézzel vagy kanállal, amíg egyenletes, formázható masszát kapsz. Tipp: Ne dolgozd túl a keveréket, különben morzsalékos lehet.
Ha a massza túl lágy lenne, adj hozzá egy kevés zsemlemorzsát vagy zabpelyhet.
Formázz 4 darab egyforma méretű pogácsát a masszából. Ha szükséges, enyhén olajozd be a kezedet, hogy ne ragadjon hozzá. Tipp: A pogácsákat lapítsd le, így egyenletesen sülnek majd át.
A pogácsák formázásához használhatsz pogácsaszaggatót vagy egy kisebb tányért, hogy egyformák legyenek.
Melegíts fel egy evőkanál olajat egy serpenyőben közepes lángon. Tedd bele a pogácsákat, és süsd őket oldalanként 4-5 percig, vagy amíg szép aranybarnák és átsültek. Tipp: Ne mozgasd őket túl sokat, így szépen megpirulnak és nem esnek szét.
A sütéshez használj tapadásmentes serpenyőt, így biztosan nem ragadnak le a pogácsák.
Amikor megfordítod a pogácsákat, tedd rájuk a vegán sajtszeleteket, és fedd le a serpenyőt, hogy a sajt megolvadjon. Tipp: Ha nincs fedőd, használj alufóliát ideiglenesen.
A sajtot közvetlenül a sütés végén tedd a pogácsákra, hogy ne égjen meg.
A hamburger zsemléket vágd félbe, és pirítsd meg egy száraz serpenyőben vagy grillsütőn pár perc alatt, hogy kívül enyhén ropogós, belül puha maradjon.
A zsemléket vajjal is megkenheted a pirítás előtt, hogy még finomabb legyen.
Állítsd össze a burgereket: alsó zsemle – egy kanál vegán majonéz – salátalevél – húsos pogácsa olvadt sajttal – paradicsomszelet – felső zsemle. Tipp: Ha különlegessé szeretnéd tenni, tehetsz bele sült hagymakarikát vagy savanyú uborkát is.
A majonéz helyett használhatsz más vegán szószt is, például vegán aiolit vagy csípős szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.