Krémes vegán mandulás fagylalt tálalva

Vegán mandulás fagylalt

A vegán mandulás fagylalt azok számára készült, akik imádják a mandula gazdag ízét és a krémes textúrát, de tejmentes alternatívát keresnek. A pirított mandula intenzív aromája tökéletesen harmonizál a kókusztejszín selymességével, míg a juharszirup természetes édességet kölcsönöz a desszertnek. A házi készítésű fagylalt előnye, hogy mesterséges adalékanyagoktól mentes, és a természetes alapanyagokból készült mandulakrém megőrzi gazdag aromáját. Ha szereted a lágy, gazdag és selymes mandulás fagylaltot, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Mandulatej
250 ml Kókusztejszín
100 g Pirított mandula
80 ml Juharszirup
1 tk. Vaníliakivonat
10 g Keményítő
30 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg közepes lángon, amíg enyhén aranybarna nem lesz. Hagyd kihűlni, majd aprítsd finomra vagy turmixold krémes állagúra egy kevés mandulatejjel.

    A mandula pirítása kiemeli az ízét. Vigyázz, hogy ne égjen meg! A mandulakrém elkészítéséhez használj jó minőségű mandulatejet.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a keményítőt és a vizet, amíg sima elegyet kapsz. Ezt később használjuk a fagylalt sűrítésére.

    A keményítőnek teljesen simának kell lennie, hogy ne maradjanak csomók a fagylaltban.

    3

    Egy közepes lábosba öntsd a mandulatejet és a kókusztejszínt, majd add hozzá a juharszirupot és a vaníliakivonatot. Közepes lángon melegítsd fel, de ne forrald fel.

    A kókusztejszín gazdagabbá teszi a fagylalt állagát. A forralást kerüld el, mert befolyásolhatja a fagylalt végső állagát.

    4

    Add hozzá az előzőleg elkészített mandulakrémet a keverékhez, és keverd simára, hogy a mandulás íz egyenletesen eloszoljon.

    A mandulakrémet alaposan keverd el a tejjel, hogy egyenletes mandulás ízt kapj.

    5

    Öntsd hozzá a keményítős keveréket, és alacsony hőfokon főzd tovább, amíg a fagylaltalap kissé besűrűsödik (kb. 5-7 perc). Ne forrald fel!

    A keményítős keveréket folyamatosan keverve adagold, hogy elkerüld a csomósodást. A sűrűsödés során figyelj, hogy ne forrald fel.

    6

    Vedd le a tűzről, majd hagyd szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megfelelően lehűljön és az ízek összeérjenek.

    A kihűlést gyorsíthatod hideg vizes fürdővel. A hűtőben való pihentetés alatt az ízek jobban összeérnek, és a fagylaltalap tökéletesen lehűl.

    7

    Ha van fagylaltgéped, öntsd bele a lehűlt keveréket, és a gép utasításai szerint készítsd el. Ha nincs, tedd a keveréket egy lapos edénybe a fagyasztóba, és félóránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a kristályosodást.

    A fagylaltgép használata egyenletesebb állagot biztosít. Ha kézzel készíted, a gyakori keveréssel töröd meg a jégkristályokat, így krémesebb lesz a fagylalt.

    8

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted szeletelt mandulával vagy egy kevés extra juharsziruppal.

    A tálalás előtt hagyd a fagylaltot kicsit felengedni, hogy könnyebben kanalazható legyen. A szeletelt mandula és a juharszirup remekül kiegészíti a fagylalt ízét.