A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg közepes lángon, amíg enyhén aranybarna nem lesz. Hagyd kihűlni, majd aprítsd finomra vagy turmixold krémes állagúra egy kevés mandulatejjel.
A mandula pirítása kiemeli az ízét. Vigyázz, hogy ne égjen meg! A mandulakrém elkészítéséhez használj jó minőségű mandulatejet.
Egy kis tálban keverd össze a keményítőt és a vizet, amíg sima elegyet kapsz. Ezt később használjuk a fagylalt sűrítésére.
A keményítőnek teljesen simának kell lennie, hogy ne maradjanak csomók a fagylaltban.
Egy közepes lábosba öntsd a mandulatejet és a kókusztejszínt, majd add hozzá a juharszirupot és a vaníliakivonatot. Közepes lángon melegítsd fel, de ne forrald fel.
A kókusztejszín gazdagabbá teszi a fagylalt állagát. A forralást kerüld el, mert befolyásolhatja a fagylalt végső állagát.
Add hozzá az előzőleg elkészített mandulakrémet a keverékhez, és keverd simára, hogy a mandulás íz egyenletesen eloszoljon.
A mandulakrémet alaposan keverd el a tejjel, hogy egyenletes mandulás ízt kapj.
Öntsd hozzá a keményítős keveréket, és alacsony hőfokon főzd tovább, amíg a fagylaltalap kissé besűrűsödik (kb. 5-7 perc). Ne forrald fel!
A keményítős keveréket folyamatosan keverve adagold, hogy elkerüld a csomósodást. A sűrűsödés során figyelj, hogy ne forrald fel.
Vedd le a tűzről, majd hagyd szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megfelelően lehűljön és az ízek összeérjenek.
A kihűlést gyorsíthatod hideg vizes fürdővel. A hűtőben való pihentetés alatt az ízek jobban összeérnek, és a fagylaltalap tökéletesen lehűl.
Ha van fagylaltgéped, öntsd bele a lehűlt keveréket, és a gép utasításai szerint készítsd el. Ha nincs, tedd a keveréket egy lapos edénybe a fagyasztóba, és félóránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a kristályosodást.
A fagylaltgép használata egyenletesebb állagot biztosít. Ha kézzel készíted, a gyakori keveréssel töröd meg a jégkristályokat, így krémesebb lesz a fagylalt.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted szeletelt mandulával vagy egy kevés extra juharsziruppal.
A tálalás előtt hagyd a fagylaltot kicsit felengedni, hogy könnyebben kanalazható legyen. A szeletelt mandula és a juharszirup remekül kiegészíti a fagylalt ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.