Vegán rakott kel zöldségekkel tálalva

Vegán rakott kel zöldségekkel

A vegán rakott kel zöldségekkel egy tápláló és ízletes egytálétel, amely a friss zöldségek és a kelkáposzta harmonikus ízvilágára épül. A kókusztejszín lágy krémességet ad az ételnek, így nemcsak egészséges, de rendkívül finom is. Ideális választás egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Kelkáposzta
200 g Rizs
2 db Sárgarépa
1 db Cukkini
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
3 ek. Paradicsompüré
200 ml Kókusztejszín
0.5 tk. Őrölt kömény
1 tk. Paprika (pirospaprika)
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kelkáposzta leveleit óvatosan válaszd le, és forró sós vízben 2-3 percig blansírozd, majd szűrd le és tedd félre.

    A blansírozás segít, hogy a kelkáposzta levelek könnyebben hajlíthatóak legyenek és ne törjenek el a rétegezés során.

    2

    A rizst főzd meg enyhén sós vízben, majd szűrd le és hagyd kihűlni.

    Használhatsz előző napról megmaradt főtt rizst is.

    3

    A sárgarépát és a cukkinit reszeld le, a vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.

    A zöldségeket nagylyukú reszelőn reszeld le a gyorsabb párolás érdekében.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a vöröshagymát 3-4 percig. Add hozzá a fokhagymát, a sárgarépát és a cukkinit, majd párold további 5 percig.

    A hagymát közepes lángon párold, hogy ne égjen meg. A zöldségeket addig párold, amíg megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    5

    Keverd hozzá a paradicsompürét, az őrölt köményt, a pirospaprikát, a sót és a borsot, majd főzd még 2-3 percig.

    Ízlés szerint adhatsz hozzá más fűszereket is, például majoránnát vagy oregánót.

    6

    Egy hőálló tál aljára helyezd a kelkáposzta leveleket, majd rétegezd rá a rizst és a zöldséges keveréket. Ismételd meg a rétegezést, amíg elfogynak az alapanyagok, a tetejére kelkáposzta kerüljön.

    A kelkáposzta levelekkel béleld ki a tál oldalát is, így könnyebb lesz kiborítani a rakott kelt.

    7

    Locsold meg a rétegezett ételt kókusztejszínnel, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.

    Ha nincs kókusztejszíned, használhatsz növényi tejet is.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel. Frissen kínáld.

    A rakott kel mellé kínálhatsz salátát vagy savanyúságot.