Vegán sajtos burger friss zöldségekkel

Vegán Sajtos Burger

A vegán sajtos burger egy kiváló alternatíva azok számára, akik szeretnék élvezni a klasszikus sajtburger ízét, de növényi alapú változatban. A fekete bab gazdag fehérjében és rostokban, míg a vegán sajt krémes textúrát ad az ételnek. Könnyen elkészíthető és tökéletes választás egy gyors, de tápláló étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fekete bab (konzerv, lecsöpögtetve)
50 g Zabpehely
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
0.5 db Paprika (piros, apróra vágva)
1 tk. Sütőpor
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
50 g Zsemlemorzsa
4 db Vegán sajt szeletek
4 db Hamburger zsemle
4 levél Saláta
1 db Paradicsom
4 tk. Vegán majonéz
2 tk. Ketchup
2 tk. Mustár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot szűrd le és öblítsd át hideg vízzel, majd villával vagy botmixerrel pépesítsd egy nagy tálban.

    A babot ne pépesítsd teljesen simára, hagyj benne néhány darabot a jobb textúra érdekében.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, majd a paprikával együtt pirítsd meg egy evőkanál olívaolajon egy serpenyőben, amíg megpuhulnak.

    A paprika lehet kaliforniai paprika vagy hegyes erős paprika, ízlés szerint.

    3

    A pirított hagymás keveréket add a pépesített babhoz. Szórd bele a zabpelyhet, zsemlemorzsát, sütőport, füstölt paprikát, sót és borsot.

    A sütőpor segít, hogy a pogácsák ne legyenek túl tömörek.

    4

    Alaposan keverd össze az alapanyagokat, majd formázz belőlük 4 egyforma méretű pogácsát. Ha túl lágy a massza, adhatsz hozzá még egy kis zsemlemorzsát.

    Használj nedves kezet a pogácsák formázásához, így nem ragad a massza.

    5

    Helyezd a pogácsákat egy tálcára, és hagyd állni a hűtőben 30 percig, hogy szilárdabbá váljanak.

    A hűtés során a pogácsák jobban összeállnak, így könnyebb lesz sütni őket.

    6

    Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat, majd süsd a babpogácsákat közepes lángon oldalanként kb. 4-5 percig.

    Ügyelj arra, hogy a serpenyő megfelelően forró legyen, mielőtt a pogácsákat beletennéd.

    7

    Az utolsó percben helyezz egy szelet vegán sajtot mindegyik pogácsára, és fedd le a serpenyőt, hogy a sajt kissé megolvadjon.

    A sajt olvadását segítheted egy kevés vízzel a serpenyőben, a fedő alatt.

    8

    A hamburgerzsemléket vágd félbe, és pirítsd meg őket száraz serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé ropogósak legyenek.

    A zsemlét piríthatod vajon vagy olívaolajon is, ha szeretnéd.

    9

    Kend meg a zsemle alsó részét vegán majonézzel, majd helyezz rá egy salátalevelet és a sajtolvasztott babpogácsát.

    A majonéz helyett használhatsz más vegán szószokat is, például avokádókrémet vagy csípős szószt.

    10

    Tedd rá a paradicsomszeletet, majd kanalazz rá egy kevés ketchupot és mustárt.

    A ketchup és mustár mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    11

    Helyezd rá a zsemle tetejét, és tálald friss salátával vagy sült burgonyával.

    Kínáld a burgert házi készítésű coleslaw salátával a teljesebb élményért.