Marha burrito rizzsel, fekete babbal, kukoricåval és cheddar sajttal töltve

Vegyes HĂșsos Burrito

A marha burrito egy igazi mexikĂłi klasszikus, amely Észak-MexikĂł utcĂĄin vĂĄlt nĂ©pszerƱvĂ© a 20. szĂĄzad elejĂ©n. Az Ă©tel elnevezĂ©se a spanyol \'burrito\' szĂłbĂłl ered, melynek jelentĂ©se „kis szamĂĄr”, utalva a burritĂł formĂĄjĂĄra, amely egy aprĂł csomagra hasonlĂ­t. Az Ă©tel nĂ©pszerƱsĂ©ge gyorsan ĂĄtterjedt az EgyesĂŒlt Államokba, ahol a mexikĂłi gasztronĂłmia egyik legismertebb fogĂĄsa lett. KĂ©pzeld el, ahogy a pirĂ­tott marhahĂșs, a fƱszerek Ă©s az olvadĂł cheddar sajt illata megtölti a konyhĂĄdat, miközben elkĂ©szĂ­ted ezt az Ă©telt. A burrito sikerĂ©nek titka a gazdag töltelĂ©kben rejlik, amely szaftos marhahĂșssal, puha rizzsel, fekete babbal Ă©s kukoricĂĄval teszi igazĂĄn Ă­nycsiklandĂłvĂĄ ezt a fogĂĄst. TökĂ©letes gyors vacsorĂĄnak vagy akĂĄr partikra is, hiszen könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©s mindenki kedvence lehet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
2300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Nagy tortilla lap
⭕ 200 g DarĂĄlt marhahĂșs
⭕ 200 g DarĂĄlt sertĂ©shĂșs
⭕ 200 g FƑtt rizs
⭕ 150 g Vörösbab konzerv
⭕ 100 g Kukorica konzerv
⭕ 150 g Reszelt cheddar sajt
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 20 ml Olaj
⭕ 2 ek. Burrito fƱszerkeverĂ©k
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a hozzĂĄvalĂłkat: a vöröshagymĂĄt aprĂ­tsd finomra, a babot Ă©s kukoricĂĄt csepegtesd le, majd öblĂ­tsd ĂĄt vĂ­zzel.

    A vöröshagymåt aprítógépben is felapríthatod, ha gyorsabban szeretnél végezni.

    2

    Egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olajat közepes lĂĄngon, majd pirĂ­tsd ĂŒvegesre a vöröshagymĂĄt.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a hagymĂĄt, mert megkeseredhet.

    3

    Add hozzĂĄ a darĂĄlt marhahĂșst a hagymĂĄhoz, fƱszerezd burrito fƱszerkeverĂ©kkel Ă©s sĂłval. PirĂ­tsd, amĂ­g a hĂșs szĂ©pen megbarnul.

    A hĂșst alaposan pirĂ­tsd meg, hogy ne maradjon nyers.

    4

    Amikor kĂ©sz a hĂșs, add hozzĂĄ a vörösbabot Ă©s a kukoricĂĄt, keverd jĂłl össze, Ă©s pirĂ­tsd tovĂĄbbi 2-3 percig, hogy jĂłl összeĂ©rjenek az Ă­zek.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl sokĂĄig, mert a bab Ă©s a kukorica kiszĂĄradhat.

    5

    VĂ©gĂŒl keverd hozzĂĄ a fƑtt rizst, majd melegĂ­tsd ĂĄt alaposan a töltelĂ©ket, Ă©s vedd le a serpenyƑt a tƱzrƑl.

    A rizst elƑre megfƑzheted, hogy gyorsabb legyen a kĂ©szĂ­tĂ©s.

    6

    MelegĂ­tsd meg a tortilla lapokat serpenyƑben vagy mikrĂłban pĂĄr mĂĄsodpercig, hogy könnyen formĂĄzhatĂłak legyenek.

    A tortilla lapokat ne melegĂ­tsd tĂșl, mert kiszĂĄradnak Ă©s eltörnek.

    7

    Töltsd meg a tortilla lapokat gazdagon a rizses-hĂșsos keverĂ©kkel, adj hozzĂĄ kukoricĂĄt, babot Ă©s bƑsĂ©ges cheddar sajtot. Tekerd fel szorosan burrito formĂĄban.

    Ne töltsd tĂșl a tortillĂĄt, mert nem tudod feltekerni.

    8

    OpcionĂĄlisan pirĂ­tsd meg röviden egy tiszta serpenyƑben, hogy kĂ­vĂŒl ropogĂłs legyen. TĂĄlald melegen, Ă­zlĂ©s szerint friss salĂĄtĂĄval, guacamolĂ©val vagy salsa szĂłsszal.

    A burritĂłt sĂŒtƑben is melegĂ­theted, ha nem szeretnĂ©d serpenyƑben pirĂ­tani. Csomagold alufĂłliĂĄba, Ă©s melegĂ­tsd 180 fokon 10-15 percig.