Vegyes zöldséges gofri frissen sütve

Vegyes Zöldséges Gofri

A vegyes zöldséges gofri egy modern és egészséges változata a hagyományos sós gofrinak. A különböző zöldségek – mint a cukkini, a sárgarépa és a paprika – egyedi ízvilágot és ropogós textúrát kölcsönöznek ennek a fogásnak. Ez a recept tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy könnyű vacsoraként, hiszen tele van rosttal, vitaminnal és tápanyagokkal. A sajt hozzáadása pedig még ízletesebbé és krémesebbé teszi ezt a különleges gofrit. Ha egy egészséges és ízletes sós gofri receptet keresel, ezt mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
100 g Cukkini
100 g Sárgarépa
50 g Paprika
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Reszelt sajt
30 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit és a sárgarépát reszeld le, majd egy konyharuhába csavarva nyomkodd ki a felesleges nedvességet. A paprikát vágd apró kockákra.

    Nagyon fontos, hogy a zöldségekből minél több nedvességet eltávolíts, különben a gofri nem lesz ropogós.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    A fűszereket ízlés szerint variálhatod, adhatsz hozzá például fokhagymaport vagy chilipelyhet.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, az olívaolajat és az előkészített zöldségeket.

    Ha nincs olívaolajad, használhatsz helyette más növényi olajat is.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egyenletes állagú tésztát kapsz.

    A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem vegyülnek.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés olajjal vagy vajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, hogy a gofri egyenletesen süljön.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, szórd meg reszelt sajttal, majd süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sajtot a sütés vége felé is rászórhatod, hogy ne égjen meg.

    7

    Vedd ki a kész gofrit, és hagyd egy rácson hűlni, hogy ropogós maradjon.

    A rácson hűtés segít megőrizni a gofri ropogós állagát.

    8

    Tálald frissen, ízlés szerint tejföllel vagy friss zöldfűszerekkel díszítve.

    A gofrit tálalhatod más mártásokkal is, például fokhagymás-tejfölös öntettel vagy csípős szósszal.