Vetkoek csokoládékrémmel, aranybarna sütemények csokoládékrémmel tálalva

Vetkoek csokoládékrémmel

A Vetkoek egy tradicionális dél-afrikai étel, amelyet mélyen olajban sütnek, és különféle töltelékekkel tálalják. Az étel egyszerre édes és gazdag, és különösen népszerű különféle ünnepi és családi eseményeken. A csokoládékrémmel tálalt változata egy igazán különleges desszert, amely mindenkit elvarázsol. A csokoládékrém finom, lágy és gazdag, ami tökéletesen kiegészíti a sütemény fűszeres ízét.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Liszt
30 g Cukor
1 ek. Sütőpor
1 tk.
50 g Vaj
200 ml Tej
1 db Tojás
500 ml Olaj (a sütéshez)
100 g Étcsokoládé
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a tésztával. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót. Ezután add hozzá a felolvasztott vajat és a tojást, majd jól dolgozd össze.

    Ha a tészta túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kis tejet, hogy sima és lágy állagot kapj.

    2

    A tésztát ezután öntsd ki egy tiszta felületre, és gyúrd össze, amíg teljesen sima és rugalmas nem lesz.

    Ha a tészta túl ragacsos, szórj hozzá egy kevés lisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    3

    A kész tésztát oszd kisebb golyókká, és formázz belőlük kerek kis pitéket.

    Ne csináld túl vastagra a pitéket, mert akkor nehezebben sülnek át.

    4

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és óvatosan süsd meg a pitéket mindkét oldalról, amíg aranybarna nem lesz.

    A megfelelő olajhőmérséklet nagyon fontos. Ha túl hideg az olaj, a tészták magukba szívják az olajat, ha túl forró, gyorsan megégnek.

    5

    Amíg a piték sülnek, készítsd el a csokoládékrémet. A csokoládét és a tejszínt egy kis tálban melegítsd össze, amíg a csokoládé teljesen felolvad.

    Ne hagyd, hogy a csokoládékrém felforrjon, csak olvadjon fel simára.

    6

    Miután a piték megsültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    Hagyd őket egy-két percig pihenni, hogy ne legyenek túl forrók a csokoládékrémhez.

    7

    Tálald a pitéket a csokoládékrémmel. A legjobb, ha frissen, melegen fogyasztod, így a csokoládékrém finom folyós marad.

    Kínálhatsz mellé egy gombóc vaníliafagyit is, hogy még gazdagabb legyen az ízélmény!