Viennetta Strawberry fagylalt epres rétegekkel és ropogós csokoládéval tálalva

Viennetta Strawberry

A Viennetta Strawberry fagylalt az egyik legnépszerűbb réteges desszert, amely az epres fagylalt és a vékony csokoládérétegek elegáns kombinációja. A roppanós csokoládé és a lágy fagylalt minden falatnál különleges élményt nyújt. Ha szereted az epres csokoládés finomságokat és a különleges fagylaltokat, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 ml Tejszín
200 ml Sűrített tej
5 ml Vanília kivonat
150 g Eperpüré
150 g Étcsokoládé
100 g Fehér csokoládé
20 ml Kókuszolaj
100 g Friss eper

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban verd fel a hideg tejszínt habbá, amíg közepesen kemény állagú lesz.

    A tejszín legyen nagyon hideg, legalább 30 percre tedd a fagyasztóba felhasználás előtt, hogy könnyebben felverődjön.

    2

    Add hozzá a sűrített tejet és a vanília kivonatot, majd óvatosan keverd össze, hogy a hab ne törjön össze.

    A sűrített tej legyen hideg, így nem fogja annyira összeesni a tejszínhab.

    3

    Keverd bele az eperpürét, hogy egyenletes rózsaszín keveréket kapj.

    Az eperpürét előre készítsd el és hűtsd le, hogy ne melegítse fel a fagylaltkrémet.

    4

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy folyékonyabb legyen.

    A csokoládét alacsony lángon, óvatosan olvaszd, hogy ne égjen meg. A kókuszolaj helyett használhatsz növényi olajat is.

    5

    Egy hosszúkás formát bélelj ki sütőpapírral, majd simíts bele egy réteg epres fagylaltkrémet.

    A sütőpapír megkönnyíti a fagylaltkocka kivételét a formából. Használhatsz folpackot is.

    6

    Önts egy vékony réteg olvasztott csokoládét a fagylaltrétegre, és tedd a fagyasztóba 10 percre, hogy megszilárduljon.

    A csokoládé réteg ne legyen túl vastag, mert nehezen fog szeletelni. A fagyasztási idő betartása fontos, hogy a rétegek ne keveredjenek össze.

    7

    Ismételd meg a rétegezést, amíg az összes fagylaltkrém és csokoládé el nem fogy. Ügyelj arra, hogy a tetejére csokoládéréteg kerüljön.

    A rétegek számát és vastagságát ízlés szerint alakíthatod.

    8

    Fagyaszd legalább 4 órán keresztül, hogy teljesen megdermedjen.

    A legjobb, ha egy éjszakán át fagyasztod, hogy teljesen megkeményedjen.

    9

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, majd vágd szeletekre és díszítsd friss eperrel és fehér csokoládéforgácsokkal.

    A szeleteléshez használj forró vízbe mártott, száraz kést, így szebben tudod vágni.