Vörösboros Burger tálalva

Vörösboros Burger

A Vörösboros Burger egyedülálló fogás, amely az elegancia és a gazdag ízek megtestesítője. A vörösbor aromája a szaftos marhahússal és a kéksajt karakteres ízével különleges harmóniát alkot. A karamellizált hagyma édes íze pedig tökéletesen kiegészíti a burger többi összetevőjét. Ez a recept ideális választás egy exkluzív vacsorához vagy egy baráti összejövetelhez, ahol valami igazán különlegessel szeretnél előrukkolni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált)
50 ml Vörösbor
1 db Vöröshagyma
4 db Zsemle
100 g Jégsaláta
100 g Kéksajt
1 gerezd Fokhagyma (zúzott)
30 ml Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a vörösborral. Formázz belőle négy egyforma pogácsát.

    Használj száraz vörösbort a legjobb íz érdekében. A húst ne dolgozd túl, mert kemény lesz.

    2

    Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalukon, amíg aranybarna színt kapnak. A sütés végén helyezz a tetejükre egy szelet kéksajtot, és hagyd ráolvadni.

    Ha nem szereted a kéksajtot, használhatsz camembert-t vagy brie-t is.

    3

    A vöröshagymát vékony szeletekre vágva karamellizáld egy kevés olívaolajon, míg lágy és édes ízűvé nem válik.

    A karamellizált hagymához adhatsz egy kevés balzsamecetet a még komplexebb ízélményért.

    4

    Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrájúak legyenek.

    A pirításhoz használhatsz egy kevés vajat vagy olívaolajat is, hogy még finomabb legyen a zsemle.

    5

    Készítsd elő a jégsalátát, hogy friss és ropogós legyen.

    A jégsalátát jeges vízben áztasd néhány percig, hogy még ropogósabb legyen. Tálalás előtt alaposan szárítsd meg.

    6

    Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a kéksajtos húspogácsát, majd rétegezd rá a karamellizált hagymát. Zárd le a zsemle felső részével.

    A burgerhez készíthetsz vörösboros majonézt is a még intenzívebb ízhatásért.