A darált marhahúst keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a vörösborral. Formázz belőle négy egyforma pogácsát.
Használj száraz vörösbort a legjobb íz érdekében. A húst ne dolgozd túl, mert kemény lesz.
Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalukon, amíg aranybarna színt kapnak. A sütés végén helyezz a tetejükre egy szelet kéksajtot, és hagyd ráolvadni.
Ha nem szereted a kéksajtot, használhatsz camembert-t vagy brie-t is.
A vöröshagymát vékony szeletekre vágva karamellizáld egy kevés olívaolajon, míg lágy és édes ízűvé nem válik.
A karamellizált hagymához adhatsz egy kevés balzsamecetet a még komplexebb ízélményért.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrájúak legyenek.
A pirításhoz használhatsz egy kevés vajat vagy olívaolajat is, hogy még finomabb legyen a zsemle.
Készítsd elő a jégsalátát, hogy friss és ropogós legyen.
A jégsalátát jeges vízben áztasd néhány percig, hogy még ropogósabb legyen. Tálalás előtt alaposan szárítsd meg.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a kéksajtos húspogácsát, majd rétegezd rá a karamellizált hagymát. Zárd le a zsemle felső részével.
A burgerhez készíthetsz vörösboros majonézt is a még intenzívebb ízhatásért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.