Vörösboros csipkebogyómártás egy tálban, friss rozmaringgal díszítve.

Vörösboros Csipkebogyómártás

A vörösboros csipkebogyómártás egy különleges és elegáns kiegészítő, amelyet a magyar konyha inspirált. A csipkebogyó édessége és a vörösbor mély, komplex aromái tökéletes harmóniát alkotnak, amely bármilyen vadételt különlegessé varázsol. Ez a mártás ideális választás ünnepi alkalmakra vagy családi vacsorákra, ahol az egyszerűség és az elegancia találkozik.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Vörösbor
3 ek. Csipkebogyó lekvár
20 g Vaj
150 ml Húsalaplé
1 ág Friss rozmaring
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat alacsony lángon.

    Ügyelj arra, hogy a vaj ne égjen meg, mert az befolyásolja a mártás ízét.

    2

    Add hozzá a vörösbort, és főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon.

    A vörösbor típusát az ételhez igazítsd. Használj száraz vörösbort a legjobb ízélmény érdekében. Az alkohol elpárologtatása fontos, hogy ne legyen keserű a mártás.

    3

    Add hozzá a csipkebogyó lekvárt és a húsalaplevet, majd alaposan keverd össze.

    A csipkebogyó lekvár minősége nagyban befolyásolja a mártás ízét. Használj magas gyümölcstartalmú, jó minőségű lekvárt. A húsalaplé helyett használhatsz vadalaplevet is, ha vadételhez készíted a mártást.

    4

    Helyezd bele a friss rozmaring ágát, és ízesítsd sóval és fekete borssal. Lassú tűzön főzd a mártást 10-12 percig, hogy besűrűsödjön.

    A rozmaring ágat egészben tedd a mártásba, így könnyen el tudod távolítani a végén. A főzési idő függ a kívánt sűrűségtől. Ha túl sűrű lenne, egy kevés alaplével hígíthatod.

    5

    Távolítsd el a rozmaring ágát, majd tálald a mártást melegen sült húsok, különösen vadételek mellé.

    A mártást azonnal tálald, hogy ne hűljön ki. Vadételekhez különösen jól illik, de marha- vagy sertéssültekhez is kiváló.