Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat alacsony lángon.
Ügyelj arra, hogy a vaj ne égjen meg, mert az befolyásolja a mártás ízét.
Add hozzá a vörösbort, és főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon.
A vörösbor típusát az ételhez igazítsd. Használj száraz vörösbort a legjobb ízélmény érdekében. Az alkohol elpárologtatása fontos, hogy ne legyen keserű a mártás.
Add hozzá a csipkebogyó lekvárt és a húsalaplevet, majd alaposan keverd össze.
A csipkebogyó lekvár minősége nagyban befolyásolja a mártás ízét. Használj magas gyümölcstartalmú, jó minőségű lekvárt. A húsalaplé helyett használhatsz vadalaplevet is, ha vadételhez készíted a mártást.
Helyezd bele a friss rozmaring ágát, és ízesítsd sóval és fekete borssal. Lassú tűzön főzd a mártást 10-12 percig, hogy besűrűsödjön.
A rozmaring ágat egészben tedd a mártásba, így könnyen el tudod távolítani a végén. A főzési idő függ a kívánt sűrűségtől. Ha túl sűrű lenne, egy kevés alaplével hígíthatod.
Távolítsd el a rozmaring ágát, majd tálald a mártást melegen sült húsok, különösen vadételek mellé.
A mártást azonnal tálald, hogy ne hűljön ki. Vadételekhez különösen jól illik, de marha- vagy sertéssültekhez is kiváló.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.