Warabi Mochi gyümölcslével tálalva, friss gyümölcsökkel

Warabi Mochi gyümölcslével

A Warabi Mochi egy hagyományos japán desszert, amelyet bracken lisztből készítenek, és jellemzően friss gyümölcsökkel tálalják. A gyümölcslével készült változat egy frissítő és gazdag ízvilágú édesség, amely tökéletesen illik a meleg nyári napokhoz. A sűrű, de lágy mochi textúrája és a gyümölcs frissítő íze különleges élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Warabi liszt (bracken starch)
300 ml Víz
2 ek. Cukor
100 ml Gyümölcslé (pl. narancslé)
50 g Friss gyümölcs (pl. eper, mangó)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A warabi lisztet és a vizet egy közepes méretű lábasban keverd össze, majd tedd fel közepes lángra.

    Győződj meg róla, hogy a liszt teljesen feloldódjon a vízben, hogy sima állagot kapj.

    2

    Add hozzá a cukrot, és folyamatos keverés mellett főzd addig, amíg a keverék sűrűsödni kezd.

    A keveréket folyamatosan keverd, hogy ne legyen csomós és egyenletesen sűrűsödjön.

    3

    Miután a keverék elérte a kívánt sűrűséget, add hozzá a gyümölcslét, és alacsony lángon főzd még 2-3 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A gyümölcslé segít frissíteni az ételt, és finom ízt ad neki.

    4

    A kész keveréket öntsd egy lapos tálba, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, majd hűtőbe tedd legalább 1 órára.

    Hűtés közben a mochi keményedik, és formálhatóvá válik.

    5

    A kihűlt mochi-t vágd kisebb négyzetekre, és szórd meg friss gyümölcsökkel.

    Friss gyümölcsökkel tálalva a Warabi Mochi egy igazán frissítő és egészséges desszert lesz.