A darált marhahúst keverd össze a sóval, borssal, majd oszd négy egyenlő részre, és formázz belőlük kb. 2 cm vastag húspogácsákat.
A húst érdemes hűtőben pihentetni formázás után, hogy jobban összeálljon.
Forrósíts fel egy serpenyőt közepesen magas hőfokon, és süsd a húspogácsák mindkét oldalát kb. 2-3 percig, amíg enyhén megpirulnak, de belül még szaftosak maradnak.
A húspogácsákat ne süsd túl, mert kiszáradnak a sütőben.
Kend meg a húspogácsákat dijoni mustárral, majd hagyd hűlni pár percig.
A mustár segít megőrizni a hús szaftosságát.
Teríts ki egy darab fóliát, helyezz rá egy szelet sonkát, majd kend meg a gombapürével. Helyezd a közepére a mustárral megkent húspogácsát, és csomagold be a sonkával.
A gombapüré helyett használhatsz gombakrémet is.
Nyújtsd ki a leveles tésztát, vágd négy egyenlő részre, és csomagold be velük a húspogácsákat. A tészta széleit jól zárd le, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
A tésztát érdemes hűtőben pihentetni csomagolás előtt, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.
Kend meg a tésztát egy felvert tojással, majd tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd 200°C-on kb. 15-18 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A tojás sárgájával való kenés szebb színt ad a tésztának.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés vajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A vajjal megkent zsemlék ízletesebbek lesznek, de figyelj, hogy ne égjenek meg a vaj miatt.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A zöldségeket szeleteld közvetlenül a hamburger összeállítása előtt, hogy frissek maradjanak.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd helyezd rá a Wellington módon elkészített húspogácsát. Adj hozzá paradicsomot és lilahagymát, majd zárd le a felső zsemleféllel.
Ha a húspogácsa nagyon magas, érdemes fogpiszkálóval rögzíteni a hamburgert, hogy ne essen szét.
Azonnal tálald, lehetőleg egy ízletes szósszal vagy sült burgonyával. Tipp: Ha még különlegesebb ízt szeretnél, tálald egy kevés extra dijoni mustárral vagy vörösboros mártással.
A vörösboros mártáshoz használj jó minőségű vörösbort és lassú tűzön redukáld, hogy az ízek koncentrálódjanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.