Welsh rarebit paradicsommal tálalva, sajtos szószban, pirítós kenyér tetején, friss paradicsom darabokkal

Welsh rarebit paradicsommal

A Welsh rarebit egy klasszikus brit étel, amely egyszerű, de gazdag sajtos szószból készült, és pirítós kenyéren tálalják. Az étel az angol konyha történetében gyökerezik, és bár az alaprecept a 18. századra nyúlik vissza, azóta számos variációja született. A Welsh rarebit paradicsommal egy újabb változata ennek az ételnek, ahol a friss paradicsomok adnak egy különleges ízt és frissességet a gazdag sajtos szósznak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Cheddar sajt
30 g Vaj
1 ek. Liszt
200 ml Tej
2 db Paradicsom
1 ek. Mustár
1 ek. Worcestershire szósz
0.5 tk. Fekete bors
4 db Pirítós kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy kis lábasban közepes lángon, majd add hozzá a lisztet. Keverd folyamatosan, hogy sűrű pasztát kapj.

    A vajat lassan olvaszd meg, hogy ne égjen meg. A lisztet folyamatosan keverve adj hozzá, hogy ne legyen csomós.

    2

    Lassan add hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy sima szószt kapj. Hozzáadhatod a mustárt, Worcestershire szószt, és fekete borsot.

    A tejet fokozatosan add hozzá, hogy elkerüld a csomók képződését. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis tejet.

    3

    A cheddar sajtot reszeld le, majd tedd hozzá a szószhoz, és keverd, amíg teljesen felolvad.

    A sajt minél frissebb, annál jobb. Ha túl sűrű a szósz, egy kis tejjel lazíthatod.

    4

    A paradicsomokat vágd kis kockákra, majd pirítsd meg egy serpenyőben, kevés olajjal, 3-4 percig, amíg megpuhulnak.

    A paradicsomot ne pirítsd túl sokáig, hogy friss, édes ízű maradjon, és ne veszítse el a levét.

    5

    Amikor a paradicsomok megpirultak, hagyd őket egy kicsit kihűlni, majd add hozzá a szószhoz.

    A paradicsomot óvatosan keverd a szószba, hogy ne törjenek össze túlságosan, és a kis kockák jól érezhetőek maradjanak.

    6

    Közben pirítsd meg a kenyereket aranybarnára.

    A pirítósnak ropogósnak kell lennie, hogy a szósz ne áztassa el túl gyorsan.

    7

    Amikor a szósz elkészült, öntsd rá a pirítósokra, és azonnal tálald melegen.

    A Welsh rarebit hagyományosan forró, olvadt sajttal tálalják, így ne várj túl sokáig, hogy megejéd!