Készítsd elő a bélszín szeleteket. Távolítsd el a hártyákat, és gyengéden klopfold ki a szeleteket körülbelül 5 mm vastagságúra. Ügyelj arra, hogy a hús ne szakadjon át!
A hús klopfolásához használj húskloffolót vagy egy vastagabb aljú serpenyőt. Takard le a húst folpackkal, hogy ne fröcsögjön.
Sózd meg a hús szeletek mindkét oldalát. Ezután készíts elő három tálat: az elsőbe tegyél lisztet, a másodikba verd fel a tojásokat, a harmadikba pedig önts zsemlemorzsát.
A lisztbe keverhetsz egy kevés sót és borsot is.
Forgasd meg a szeleteket először a lisztben, ügyelve arra, hogy mindenhol befedje a húst. Ezután mártsd bele a felvert tojásba, majd végül a zsemlemorzsába, enyhén rányomkodva, hogy jól tapadjon.
A panírozás sorrendje fontos! A liszt segít a tojásnak megtapadni a húson, a tojás pedig a zsemlemorzsának.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepesen forró hőmérsékletre. Az olaj hőmérséklete ideális, ha egy kis darabka zsemlemorzsa 2-3 másodperc alatt aranybarnára sül benne.
Használj bő olajat a sütéshez, hogy a szeletek egyenletesen süljenek meg. A túl alacsony hőmérsékleten a panír megszívja magát olajjal.
Helyezd a panírozott szeleteket az olajba, és süsd őket oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a szeletek egyenletesen süljenek!
A szeleteket óvatosan helyezd az olajba, hogy ne fröcsögjön. Ha túl sok szeletet teszel egyszerre a serpenyőbe, az olaj hőmérséklete leesik, és a panír nem lesz ropogós.
Amint elkészültek, helyezd a szeleteket papírtörlőre, hogy felitassák a felesleges olajat. Tálalás előtt spriccelj rájuk egy kis friss citromlevet.
A citromlé kiemeli a hús ízét és segít a zsírosság érzetének csökkentésében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.