Yuba nori tekercsben, friss zöldségekkel és szója bőrrel tálalva, díszítve korianderrel

Yuba nori tekercsben

A yuba nori tekercs egy friss, könnyed japán étel, amely szója bőrt (yubát) használ a töltelékben. Az étel hagyományosan vegetáriánus és gazdag ízekben, mivel a yuba és a nori egyedülálló textúrákat és ízeket kínálnak. Az avokádó és uborka frissessége kiemeli a finom szója bőr és nori egyedülálló kombinációját. A tekercs a japán konyhában népszerű étkezés, különösen a könnyed, egészséges ételeket kedvelők számára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Yuba (szója bőr)
4 lap Nori (szárított tengeri alga)
1 db Uborka
1 db Avokádó
1 ek. Szezámmag
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Rice vinegar
1 tk. Wasabi
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A yuba-t finom csíkokra vágd, és tedd félre. Az avokádót hámozd meg, és vágd vékony szeletekre, az uborkát pedig hasonlóan szeleteld fel.

    A yuba-t frissen érdemes használni, hogy ne veszítse el puhaságát, és könnyen formázható maradjon.

    2

    Egy nori lapot helyezz le egy sima felületre. Ha nem használod azonnal, tartsd szárazon, hogy ne törjön el.

    A nori lapokat enyhén megmelegítheted, hogy rugalmasabbak legyenek, és könnyebben tekerhetők.

    3

    Helyezd a nori lapra a yuba csíkokat, majd tedd mellé a szeletelt avokádót és uborkát. Egy teáskanál wasabit is helyezhetsz rá, ha szereted a csípősebb ízeket.

    Ne tegyél túl sok tölteléket a tekercsbe, hogy könnyen lehessen feltekerni.

    4

    A nori lapot kezd el feltekerni szorosan, ügyelve arra, hogy a töltelék ne essék ki. Használhatsz egy bambusz szőnyeget a tekercs szorosabb formázásához.

    A nori lap széleit nedvesítsd meg egy kis vízzel, hogy jobban összetapadjon a tekercs.

    5

    Miután a tekercs kész, szeleteld fel 2-3 cm vastag darabokra. Szórd meg szezámmaggal, és tálald friss korianderrel díszítve.

    A szeletek szép és egyenletes vágása fontos, hogy a tekercsek szép látványt nyújtsanak tálaláskor.