A yuba-t finom csíkokra vágd, és tedd félre. Az avokádót hámozd meg, és vágd vékony szeletekre, az uborkát pedig hasonlóan szeleteld fel.
A yuba-t frissen érdemes használni, hogy ne veszítse el puhaságát, és könnyen formázható maradjon.
Egy nori lapot helyezz le egy sima felületre. Ha nem használod azonnal, tartsd szárazon, hogy ne törjön el.
A nori lapokat enyhén megmelegítheted, hogy rugalmasabbak legyenek, és könnyebben tekerhetők.
Helyezd a nori lapra a yuba csíkokat, majd tedd mellé a szeletelt avokádót és uborkát. Egy teáskanál wasabit is helyezhetsz rá, ha szereted a csípősebb ízeket.
Ne tegyél túl sok tölteléket a tekercsbe, hogy könnyen lehessen feltekerni.
A nori lapot kezd el feltekerni szorosan, ügyelve arra, hogy a töltelék ne essék ki. Használhatsz egy bambusz szőnyeget a tekercs szorosabb formázásához.
A nori lap széleit nedvesítsd meg egy kis vízzel, hogy jobban összetapadjon a tekercs.
Miután a tekercs kész, szeleteld fel 2-3 cm vastag darabokra. Szórd meg szezámmaggal, és tálald friss korianderrel díszítve.
A szeletek szép és egyenletes vágása fontos, hogy a tekercsek szép látványt nyújtsanak tálaláskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.