A padlizsánokat mosd meg, hámozd meg, és vágd kis kockákra.
A padlizsánok puhulásához sózva hagyhatod őket pár percig, hogy elengedjék a felesleges vizet.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig hámozd meg és aprítsd fel.
A paradicsomot érdemes forró vízbe mártani pár másodpercre, hogy könnyebben lehúzható legyen a héja.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd 3-4 percig.
A hagymát ne pirítsd túl, csak addig, amíg üveges nem lesz.
Add hozzá a padlizsánt és a pirospaprikát, majd pirítsd további 5-7 percig, hogy a padlizsánok megpuhuljanak.
A padlizsán hajlamos felszívni az olajat, ezért szükség szerint adj hozzá egy kis vízet.
Add hozzá a felaprított paradicsomot, sót, borsot, és főzd 15-20 percig, amíg a paradicsomok elpuhulnak és szaftos keveréket alkotnak.
A paradicsomnak el kell főnie, hogy sűrű, gazdag szósz legyen.
Miután a zöldségek jól összeértek, öntsd bele a koriandert, és keverd össze. Főzd még 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A koriander friss íze segít kiemelni a zacuscă fűszeres, gazdag ízét.
Tálald melegen, vagy hagyd lehűlni és tedd hűtőbe, hogy még ízletesebb legyen.
A zacuscă frissen vagy hidegen is kiválóan fogyasztható, kenyérrel vagy friss salátával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.