Zacuscă padlizsánnal tálalva, friss korianderrel

Zacuscă padlizsánnal

A zacuscă egy hagyományos étel a román konyhában, amelyet különféle zöldségekből, mint a padlizsán és paradicsom, készítenek. Az étel gazdag ízvilága a friss fűszereknek és zöldségeknek köszönhetően mindig ínycsiklandó. A zacuscă eredetileg téli ételek közé tartozott, amit sokszor konzerválva is elraktak, hogy a téli hónapokban is elérhető legyen. Ez a padlizsános változat még gazdagabbá és ízletesebbé teszi a hagyományos receptet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
1 tk. Pirospaprika
2 db Hagyma
4 db Paradicsom
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csokor Friss koriander
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat mosd meg, hámozd meg, és vágd kis kockákra.

    A padlizsánok puhulásához sózva hagyhatod őket pár percig, hogy elengedjék a felesleges vizet.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig hámozd meg és aprítsd fel.

    A paradicsomot érdemes forró vízbe mártani pár másodpercre, hogy könnyebben lehúzható legyen a héja.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd 3-4 percig.

    A hagymát ne pirítsd túl, csak addig, amíg üveges nem lesz.

    4

    Add hozzá a padlizsánt és a pirospaprikát, majd pirítsd további 5-7 percig, hogy a padlizsánok megpuhuljanak.

    A padlizsán hajlamos felszívni az olajat, ezért szükség szerint adj hozzá egy kis vízet.

    5

    Add hozzá a felaprított paradicsomot, sót, borsot, és főzd 15-20 percig, amíg a paradicsomok elpuhulnak és szaftos keveréket alkotnak.

    A paradicsomnak el kell főnie, hogy sűrű, gazdag szósz legyen.

    6

    Miután a zöldségek jól összeértek, öntsd bele a koriandert, és keverd össze. Főzd még 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A koriander friss íze segít kiemelni a zacuscă fűszeres, gazdag ízét.

    7

    Tálald melegen, vagy hagyd lehűlni és tedd hűtőbe, hogy még ízletesebb legyen.

    A zacuscă frissen vagy hidegen is kiválóan fogyasztható, kenyérrel vagy friss salátával.