Zaru udon tálban tálalt hideg udon szószban, wasabival és zöldhagymával

Zaru udon (hideg udon szószban)

A Zaru udon egy hagyományos japán étel, amelyet elsősorban nyáron fogyasztanak a melegben. Az étel a friss, hideg udon tészta és a gazdag, umami ízű szósz kombinációjára épít. A Zaru udon története a 17. századra nyúlik vissza, amikor a japán konyhában egyre inkább teret nyert a hideg tésztaételek fogyasztása. A miso és szójaszósz keverékéből készült szósz különleges ízvilágot ad, míg a wasabi friss, enyhén csípős íze tökéletesen harmonizál a tésztával.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Udon tészta
1 ek. Sójabab paszta (miso)
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
1 tk. Szezámolaj
1 tk. Wasabi
1 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A Zaru udon elkészítéséhez először főzd meg az udon tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd hideg víz alá, hogy leállítsd a főzési folyamatot.

    A tészta hideg vízben való lehűtése segít megtartani a kívánt textúráját és megakadályozza, hogy összeragadjon.

    2

    Készítsd el a szószt. Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, a miso pasztát, a cukrot és a szezámolajat. Az egészet keverd simára, hogy egy gazdag, sűrű szószt kapj.

    A miso paszta gazdag umami ízt ad a szósznak, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl sós. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    3

    A kész szószt öntsd egy tálba. Tálaláskor az udon tésztát tedd a szószba, és alaposan keverd össze, hogy minden szál tésztát bevonjon a szósz.

    A hideg tészta és a gazdag szósz kombinációja adja az étel friss, ínycsiklandó ízét. Az udon tészta az étel alapja, tehát ügyelj arra, hogy ne legyen túlfőzve!

    4

    A tálalás előtt szórd a tetejére finomra vágott zöldhagymát, egy kis szezámmagot és wasabit, hogy egy pikáns, friss ízt adjon a fogásnak.

    A wasabi adagolása nagyon személyes, így ha nem szereted a túl erős ízt, csökkentsd az adagot.