A Zaru udon elkészítéséhez először főzd meg az udon tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd hideg víz alá, hogy leállítsd a főzési folyamatot.
A tészta hideg vízben való lehűtése segít megtartani a kívánt textúráját és megakadályozza, hogy összeragadjon.
Készítsd el a szószt. Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, a miso pasztát, a cukrot és a szezámolajat. Az egészet keverd simára, hogy egy gazdag, sűrű szószt kapj.
A miso paszta gazdag umami ízt ad a szósznak, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl sós. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.
A kész szószt öntsd egy tálba. Tálaláskor az udon tésztát tedd a szószba, és alaposan keverd össze, hogy minden szál tésztát bevonjon a szósz.
A hideg tészta és a gazdag szósz kombinációja adja az étel friss, ínycsiklandó ízét. Az udon tészta az étel alapja, tehát ügyelj arra, hogy ne legyen túlfőzve!
A tálalás előtt szórd a tetejére finomra vágott zöldhagymát, egy kis szezámmagot és wasabit, hogy egy pikáns, friss ízt adjon a fogásnak.
A wasabi adagolása nagyon személyes, így ha nem szereted a túl erős ízt, csökkentsd az adagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.