Zeppole csokoládékrémmel tálalva, aranybarna fánkocska csokoládékrémmel a tetején

Zeppole csokoládékrémmel

A Zeppole hagyományosan egy olasz édesség, amelyet főleg Karácsony környékén készítenek. Az olasz konyha egyik legfinomabb, édes fánkjaként ismert, különlegessége a puha textúrájában rejlik, és a csokoládékrém pedig egy igazán ínycsiklandó kiegészítő. Képzeld el, ahogy a frissen sült Zeppole illata betölti a konyhát, miközben a csokoládékrém még melegen elolvad a tetején. Ez a recept egyesíti a tradicionális olasz ízeket és a modern desszertkészítési technikákat, tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra vagy egy kis hétvégi kényeztetésre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
100 g Vaj
60 g Cukor
200 ml Tej
2 db Tojás
1 ek. Sütőpor
100 g Csokoládé
150 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd fel a tejben, majd keverd össze a cukorral, hogy feloldódjon.

    Ne forrald fel a vajat, csak hagyd, hogy teljesen felolvadjon.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, és a tojásokat. Add hozzá az olvasztott vajat és a tejet, majd jól dolgozd össze a tésztát.

    Ne keverd túl sokáig a tésztát, különben a zeppole keményebb lesz!

    3

    A tésztát egy habzsákba töltjük, és forró olajba, fánkformákat készítünk belőle.

    Használj egy kis csúcsot a habzsák végén, hogy szép kerek fánkokat készíthess!

    4

    Fried the zeppole pieces in hot oil until golden brown. Drain on paper towels to remove excess oil.

    Ha túl gyorsan pirulnak, csökkentsd az olaj hőmérsékletét, hogy a belseje is átsüljön!

    5

    A csokoládét olvaszd fel és keverd össze a tejszínnel, hogy sűrű csokoládékrémet kapj.

    A csokoládékrémbe tehetsz egy pici vaníliát, hogy fokozd az ízét!

    6

    A kész zeppole-t tálald a csokoládékrémmel, és ízlés szerint szórj rá porcukrot.

    Ha szeretnéd, tehetsz egy kis pörkölt mandulát a tetejére a dekorációhoz!