Zeppole gluténmentes változatban, frissen sütve, porcukorral megszórva

Zeppole gluténmentes változatban

A Zeppole egy tradicionális olasz desszert, amelyet különböző változatokban készítenek. Eredetileg Nápoly környékén született, és gyakran készítik húsvétra vagy más ünnepekre. A gluténmentes változat lehetővé teszi, hogy azok is élvezhessék ezt az édességet, akik gluténérzékenyek. Az olajban sült, puha tészta és a porcukor a tetején igazi édességgé varázsolja, ami tökéletes kiegészítője a délutáni kávéknak vagy teáknak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Gluténmentes lisztkeverék
100 g Cukor
2 db Tojás
125 ml Tej
125 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Rózsavíz (opcionális)
2 ek. Cukros porcukor a szóráshoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a gluténmentes lisztet, sütőport, cukrot és vaníliás cukrot.

    A gluténmentes lisztkeveréket érdemes egy szűrőn átpasszírozni, hogy ne legyen csomós.

    2

    Egy külön tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, vizet, olívaolajat és a rózsavizet (ha használod). Keverd össze alaposan.

    A tojásokat érdemes alaposan felverni, hogy a tészta könnyedebb legyen.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára a tésztát.

    Ne keverd túl sokáig, mert a tészta könnyen túl lágy lesz, ami megnehezíti a sütést.

    4

    Melegítsd fel a sütőolajat egy mély serpenyőben vagy egy nagyobb lábasban. A megfelelő hőmérséklet akkor érhető el, ha egy kis darabka tésztát a forró olajba teszel, és az azonnal feljön a felszínre.

    Ne süsd túl magas hőmérsékleten, mert akkor a külső rész gyorsan megég, míg a belseje nyers marad.

    5

    A tésztából kis adagokat kanalazz a forró olajba, és süsd őket aranybarnára körülbelül 3-4 perc alatt. Ne rakj túl sok tésztát egyszerre, hogy könnyen megforgathatók legyenek.

    A zeppolék akkor a legfinomabbak, ha még melegen, frissen tálaljuk őket.

    6

    Miután a zeppolék szépen megpirultak, szedd ki őket a serpenyőből, és helyezd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek a felesleges olajról. Szórd meg őket porcukorral.

    A porcukrot szórjuk csak akkor, amikor már nem túl forró a zeppole, hogy a cukor ne olvadjon el.