Egy tálban keverd össze a gluténmentes lisztet, sütőport, cukrot és vaníliás cukrot.
A gluténmentes lisztkeveréket érdemes egy szűrőn átpasszírozni, hogy ne legyen csomós.
Egy külön tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, vizet, olívaolajat és a rózsavizet (ha használod). Keverd össze alaposan.
A tojásokat érdemes alaposan felverni, hogy a tészta könnyedebb legyen.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára a tésztát.
Ne keverd túl sokáig, mert a tészta könnyen túl lágy lesz, ami megnehezíti a sütést.
Melegítsd fel a sütőolajat egy mély serpenyőben vagy egy nagyobb lábasban. A megfelelő hőmérséklet akkor érhető el, ha egy kis darabka tésztát a forró olajba teszel, és az azonnal feljön a felszínre.
Ne süsd túl magas hőmérsékleten, mert akkor a külső rész gyorsan megég, míg a belseje nyers marad.
A tésztából kis adagokat kanalazz a forró olajba, és süsd őket aranybarnára körülbelül 3-4 perc alatt. Ne rakj túl sok tésztát egyszerre, hogy könnyen megforgathatók legyenek.
A zeppolék akkor a legfinomabbak, ha még melegen, frissen tálaljuk őket.
Miután a zeppolék szépen megpirultak, szedd ki őket a serpenyőből, és helyezd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek a felesleges olajról. Szórd meg őket porcukorral.
A porcukrot szórjuk csak akkor, amikor már nem túl forró a zeppole, hogy a cukor ne olvadjon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.