Zeppole karamellkrémmel, friss és édes fánk díszítéssel

Zeppole karamellkrémmel

A Zeppole egy hagyományos olasz édesség, amelyet leggyakrabban karácsonykor és húsvétkor készítenek. A tészta puha, édes fánk, amelyet különböző töltelékekkel kínálnak. A karamellkrém a legújabb változatok egyik népszerű tölteléke, amely az édes ízek mellett krémes textúrát ad az ételnek. Az olasz konyha gazdag édességeiben, és a zeppole minden falatja egy igazi ínycsiklandó élményt kínál.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
100 g Cukor
200 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
500 ml Olaj a sütéshez
150 g Karamellkrém

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verd fel a cukorral és vaníliás cukorral, amíg habos nem lesz. Add hozzá a tejet és keverd össze.

    A tojásokat ne verd túl, mert a zeppole tésztája nem lesz laza, ha túl kemény habot készítesz.

    2

    A lisztet, sütőport és a csipet sót szitáld át, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez, alaposan keverd össze.

    A lisztet szitálni segít elkerülni a csomósodást, és biztosítja a sima tésztát.

    3

    A tésztát kis adagokban töltsd bele a forró olajba, és süsd a zeppole-kat aranybarnára, körülbelül 4-5 percig minden oldalán.

    Ne süsd túl, hogy a belseje puha maradjon, és az olaj hőmérséklete ne legyen túl magas, hogy elkerüld az égést.

    4

    Miután a zeppole-k elkészültek, szedd ki őket az olajból, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges zsiradékot, így a zeppole nem lesz túl olajos.

    5

    A karamellkrémet tálalás előtt óvatosan melegítsd fel, és kanalazd a zeppole-kra.

    A karamellkrém könnyen megéghet, így csak alacsony hőmérsékleten melegítsd, ha szükséges.

    6

    Tálald a zeppole-kat melegen, gazdagon karamellkrémmel megöntözve.

    A karamellkrém frissen tálalva a legfinomabb, így ne hagyd sokáig a hőmérsékleten, hogy meg ne dermedjen.