A tojásokat verd fel a cukorral és vaníliás cukorral, amíg habos nem lesz. Add hozzá a tejet és keverd össze.
A tojásokat ne verd túl, mert a zeppole tésztája nem lesz laza, ha túl kemény habot készítesz.
A lisztet, sütőport és a csipet sót szitáld át, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez, alaposan keverd össze.
A lisztet szitálni segít elkerülni a csomósodást, és biztosítja a sima tésztát.
A tésztát kis adagokban töltsd bele a forró olajba, és süsd a zeppole-kat aranybarnára, körülbelül 4-5 percig minden oldalán.
Ne süsd túl, hogy a belseje puha maradjon, és az olaj hőmérséklete ne legyen túl magas, hogy elkerüld az égést.
Miután a zeppole-k elkészültek, szedd ki őket az olajból, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges zsiradékot, így a zeppole nem lesz túl olajos.
A karamellkrémet tálalás előtt óvatosan melegítsd fel, és kanalazd a zeppole-kra.
A karamellkrém könnyen megéghet, így csak alacsony hőmérsékleten melegítsd, ha szükséges.
Tálald a zeppole-kat melegen, gazdagon karamellkrémmel megöntözve.
A karamellkrém frissen tálalva a legfinomabb, így ne hagyd sokáig a hőmérsékleten, hogy meg ne dermedjen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.