Egy közepes lábasban forrald fel a vizet, vajat, sót és cukrot. Amint felforrt, húzd le a tűzről, és azonnal szórd bele a lisztet. Fakanállal keverd gyorsan, amíg a tészta össze nem áll és elválik az edény falától.
A lisztet egyszerre add hozzá, hogy ne legyen csomós, és folyamatosan keverd, míg sima tésztát nem kapsz.
Hagyd a tésztát 10 percig hűlni, majd egyesével keverd bele a tojásokat. Minden tojás után alaposan dolgozd el, hogy sima, fényes masszát kapj.
Ha túl gyorsan adod hozzá a tojásokat, összekaphatja a meleg tészta – várd meg, míg langyosra hűl!
Egy nagyobb lábasban hevíts olajat 170-180°C-ra. Két kanál segítségével formázz diónyi gombócokat a tésztából, és óvatosan csúsztasd az olajba.
Az olaj megfelelő hőmérséklete kulcsfontosságú – ha túl hideg, magába szívja az olajat, ha túl forró, megég kívül.
Süsd a zeppole-kat 4-5 percig, míg aranybarnák és átsültek nem lesznek. Egyszerre ne túl sokat süss, hogy ne hűljön le az olaj.
Fakanállal óvatosan forgasd őket, hogy egyenletesen süljenek minden oldalukon.
A megsült zeppole-kat szedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj. Még melegen szórd meg porcukorral, és tálald frissen.
Ha a porcukrot szitán keresztül szórjuk, szebb, egyenletesebb bevonatot kapunk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.