A basmati rizst alaposan mosd át, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, majd tedd egy edénybe.
A rizst mindig alaposan öblítsd le, hogy a főzés során nem lesz kemény, és a rizsszemek különállóak maradnak.
Add hozzá a vizet a rizshez, majd tedd fel főzni. Forrástól számítva 10 percig főzd, majd csökkentsd a hőt és párold még 10 percig, amíg a víz el nem párolog.
A megfelelő hőmérséklet segít abban, hogy a rizs ne főjön túl és a szemek megőrizzék a textúrájukat.
Miután a rizs megpuhult, add hozzá a tejet, cukrot, fahéjat, kardamomot és körömvirágot. Keverd jól össze.
A körömvirág édes, enyhén virágos ízt ad a zerdének, de ha nem találsz, helyettesítheted vaníliával.
Főzd tovább alacsony hőmérsékleten, amíg a tej el nem sűrűsödik, és a rizs teljesen megpuhul, kb. 10-15 percig.
A zerde akkor jó, ha a tej beszívódik, és a rizs ragacsos, krémes textúrával rendelkezik.
A kész zerdét tálald, és szórd meg gránátalmamagokkal, hogy frissességet és ropogós textúrát adjon az ételnek.
A gránátalmamagok nemcsak ízesítik, hanem szép színt és frissességet is adnak a zerdének.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.