Zerde gránátalmamaggal, fűszeres tejdesszert, rizs és tej kombinációjával

Zerde gránátalmamaggal

A zerde egy hagyományos indiai desszert, amelyet főleg tejből és rizsből készítenek, és gyakran gazdagítanak különböző fűszerekkel, mint a kardamom és a fahéj. Az étel népszerű az indiai ünnepi étkezések során, és számos régióban készítik. Az étel különlegességét a gránátalmamagok adják, amelyek frissességet és egy kis ropogós textúrát biztosítanak. Képzeld el, ahogy a krémes rizs és a friss gránátalmamagok keverednek, miközben az étel illata betölti a konyhát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
100 g Gránátalmamag
500 ml Víz
250 ml Tej
50 g Cukor
1 tk. Körömvirág (száraz)
1 tk. Kardamom
1 rúd Fahéj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan mosd át, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, majd tedd egy edénybe.

    A rizst mindig alaposan öblítsd le, hogy a főzés során nem lesz kemény, és a rizsszemek különállóak maradnak.

    2

    Add hozzá a vizet a rizshez, majd tedd fel főzni. Forrástól számítva 10 percig főzd, majd csökkentsd a hőt és párold még 10 percig, amíg a víz el nem párolog.

    A megfelelő hőmérséklet segít abban, hogy a rizs ne főjön túl és a szemek megőrizzék a textúrájukat.

    3

    Miután a rizs megpuhult, add hozzá a tejet, cukrot, fahéjat, kardamomot és körömvirágot. Keverd jól össze.

    A körömvirág édes, enyhén virágos ízt ad a zerdének, de ha nem találsz, helyettesítheted vaníliával.

    4

    Főzd tovább alacsony hőmérsékleten, amíg a tej el nem sűrűsödik, és a rizs teljesen megpuhul, kb. 10-15 percig.

    A zerde akkor jó, ha a tej beszívódik, és a rizs ragacsos, krémes textúrával rendelkezik.

    5

    A kész zerdét tálald, és szórd meg gránátalmamagokkal, hogy frissességet és ropogós textúrát adjon az ételnek.

    A gránátalmamagok nemcsak ízesítik, hanem szép színt és frissességet is adnak a zerdének.