Zöld Tea Bingsu, koreai jégdesszert matcha porral, friss gyümölcsökkel és pörkölt szezámmal

Zöld Tea Bingsu

A Zöld Tea Bingsu a koreai desszertkultúra egyik népszerű édessége, amely a zöld tea (matcha) porával készül. A matcha gazdag, fanyar íze jól harmonizál a friss gyümölcsök édességével, míg a pörkölt szezámmag extra ropogósságot ad. A zöld tea és a frissítő jég kombinációja kiváló választás a forró nyári napokra, amikor egy könnyed, de tápláló édességre vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Jégkockák
2 ek. Matcha por
200 ml Tej
50 ml Sűrített tej
100 g Friss gyümölcsök (eper, mangó)
1 ek. Pörkölt szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A jégkockákat aprítsd finomra. Ha van jégaprítód, használd, hogy a jég könnyen eloszoljon a desszert tetején.

    Ha nincs jégaprítód, csomagold a jégkockákat egy konyharuhába, és egy kalapáccsal törj apró darabokra.

    2

    Tedd az aprított jégkockákat egy tálba, és szórd meg matcha porral, hogy egyenletes réteget képezzen a jégrétegen.

    A matcha por szitálása segít elkerülni a csomókat, így simább textúrát kapsz.

    3

    Öntsd rá a tejet és a sűrített tejet, hogy a desszert krémes és gazdag legyen.

    A sűrített tej segít édesíteni, de ha szeretnél kevésbé édeset, használhatsz kevesebbet belőle.

    4

    Tálald a desszertet friss gyümölcsökkel, mint eper vagy mangó, hogy színes és friss ízeket adj a bingsunak.

    A friss gyümölcsök nemcsak ízben, hanem színben is feldobják a desszertet.

    5

    Szórd meg a tetejét pörkölt szezámmaggal, hogy extra ízt és textúrát adj hozzá.

    A pörkölt szezámmag gazdag és diós ízt ad, amely jól illik a zöld tea és gyümölcsök frissességéhez.