Aprítsd fel a petrezselymet, a snidlinget és a bazsalikomot, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak a tésztában.
A fűszernövényeket frissen használd, így az ízük intenzívebb lesz. Ha nincs friss, szárított is használható, de abból kevesebb kell.
Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A vajat ne forrósítsd fel, csak olvaszd meg. Ha túl forró, a tésztába keverve megfőzheti a tojást.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót, fekete borsot és a fokhagymaport, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri szép magas lesz.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat érdemes kissé felverni, hogy a gofri tésztája könnyebb legyen.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá az aprított zöldfűszereket és a reszelt sajtot.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek. A túlkeverés kemény gofrit eredményezhet.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt beleöntöd a tésztát, hogy a gofri szépen megsüljön és ne ragadjon le. Ha a gofrisütőd tapadásmentes, akkor is érdemes egy kevés zsiradékkal kikenni.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A kész gofrikat sütőben, alacsony hőfokon (kb. 80°C) tarthatod melegen, amíg az összes el nem készül.
Tálaláskor szórd meg extra friss zöldfűszerekkel és reszelt sajttal, és kínálhatod fokhagymás tejföllel vagy egy fűszeres mártogatóssal.
A gofri mellé kínálhatsz különféle mártogatókat, például fokhagymás tejfölt, csípős szószt vagy akár hummust is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.