Zöldfűszeres scone tálalva

Zöldfűszeres scone

A scone egy klasszikus angol sütemény, melyet hagyományosan teához kínálnak. A zöldfűszerek hozzáadása egy különleges, friss ízt ad a scone-nak, amely remek választás reggelire vagy uzsonnára. Az angol konyhában hosszú hagyománya van, hogy édes és sós változatait egyaránt elkészítik. A zöldfűszeres változat egy modern csavart ad az eredeti recepthez, és tökéletes kiegészítője lehet egy frissítő, könnyű teának.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
10 g Sütőpor
1 csipet
10 g Cukor
100 g Vaj
10 g Friss petrezselyem
5 g Friss rozmaring
5 g Friss kakukkfű
120 ml Tejszín
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: aprítsd fel finomra a petrezselymet, rozmaringot és kakukkfüvet. Ezt egy tálban keverd össze, hogy minden fűszer jól eloszoljon.

    Használj friss fűszernövényeket, ha lehetséges, mert azok sokkal intenzívebb ízt adnak.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot.

    A sütőport érdemes átszitálni a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljon és a scone szép magas legyen.

    3

    Kockázd fel a vajat, és add a lisztes keverékhez. Morzsold össze a vajat a liszttel, hogy apró szemcséket kapj. Ez segít, hogy a scone könnyű és omlós legyen.

    A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos, amikor elmorzsolod a liszttel. Így a scone könnyebb lesz.

    4

    Add hozzá a friss fűszereket a tésztához, és keverd el egyenletesen.

    A fűszereket apróra vágd, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában és ne legyenek túl nagy darabok.

    5

    Egy kis tálban verd fel a tojást, és a tejszín felét. A tojásos tejszín keveréket öntsd a száraz hozzávalókhoz, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ne gyúrd túl, hogy a scone omlós maradjon.

    A tésztát csak annyira gyúrd össze, hogy éppen összeálljon. A túlzott gyúrás kemény scone-t eredményez.

    6

    Formálj a tésztából egy 3-4 cm vastag kört, majd egy kis lisztezett felületen vágd fel 6-8 darabra.

    Használj éles kést vagy pizzavágót a tészta felvágásához, hogy szép egyenletes darabokat kapj.

    7

    Helyezd a tésztadarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a maradék tejszínt kend rájuk a fényesebb hatás érdekében.

    A tejszín helyett használhatsz egy kevés felvert tojást is a tetejére.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 15-20 percig, amíg a tetejük aranybarnára nem sül.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a scone-okra, és ha szükséges, vedd lejjebb a hőfokot, ha túl gyorsan barnulnak.

    9

    Hagyd hűlni a scone-okat, majd tálald őket friss vajjal vagy egy kis joghurttal.

    A scone frissen a legfinomabb, de másnap is fogyasztható. Melegítsd meg egy kicsit, ha másnapra marad.