Készítsd elő a hozzávalókat: aprítsd fel finomra a petrezselymet, rozmaringot és kakukkfüvet. Ezt egy tálban keverd össze, hogy minden fűszer jól eloszoljon.
Használj friss fűszernövényeket, ha lehetséges, mert azok sokkal intenzívebb ízt adnak.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot.
A sütőport érdemes átszitálni a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljon és a scone szép magas legyen.
Kockázd fel a vajat, és add a lisztes keverékhez. Morzsold össze a vajat a liszttel, hogy apró szemcséket kapj. Ez segít, hogy a scone könnyű és omlós legyen.
A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos, amikor elmorzsolod a liszttel. Így a scone könnyebb lesz.
Add hozzá a friss fűszereket a tésztához, és keverd el egyenletesen.
A fűszereket apróra vágd, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában és ne legyenek túl nagy darabok.
Egy kis tálban verd fel a tojást, és a tejszín felét. A tojásos tejszín keveréket öntsd a száraz hozzávalókhoz, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ne gyúrd túl, hogy a scone omlós maradjon.
A tésztát csak annyira gyúrd össze, hogy éppen összeálljon. A túlzott gyúrás kemény scone-t eredményez.
Formálj a tésztából egy 3-4 cm vastag kört, majd egy kis lisztezett felületen vágd fel 6-8 darabra.
Használj éles kést vagy pizzavágót a tészta felvágásához, hogy szép egyenletes darabokat kapj.
Helyezd a tésztadarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a maradék tejszínt kend rájuk a fényesebb hatás érdekében.
A tejszín helyett használhatsz egy kevés felvert tojást is a tetejére.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 15-20 percig, amíg a tetejük aranybarnára nem sül.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a scone-okra, és ha szükséges, vedd lejjebb a hőfokot, ha túl gyorsan barnulnak.
Hagyd hűlni a scone-okat, majd tálald őket friss vajjal vagy egy kis joghurttal.
A scone frissen a legfinomabb, de másnap is fogyasztható. Melegítsd meg egy kicsit, ha másnapra marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.