Zöldségburger csicseriborsóval és friss zöldségekkel

Zöldségburger

A zöldségburger egy kiváló alternatíva a hagyományos húsos hamburgerek helyett, amely nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is. A csicseriborsó és a friss zöldségek egyedi kombinációja szaftos és laktató pogácsát eredményez, amelyet minden vegetáriánus és vegán imádni fog. Tökéletes választás egy könnyed ebédhez vagy vacsorához, és remekül variálható különböző szószokkal és feltétekkel. Ha egy ízletes és tápláló hamburgert keresel, ezt a receptet feltétlenül próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csicseriborsó (konzerv vagy főtt)
1 db Sárgarépa
1 db Cukkini
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
50 g Zabpehely
30 g Liszt
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Pirospaprika
4 db Hamburger zsemle
1 db Paradicsom
4 levél Saláta
2 ek. Vegán majonéz
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót alaposan leöblítjük, majd egy villával vagy botmixerrel pépesítjük.

    Nem kell teljesen simára pépesíteni, ha maradnak benne darabok, az jót tesz a textúrának.

    2

    A sárgarépát és a cukkinit lereszeljük, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

    A lereszelt zöldségekből nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet, hogy ne legyen túl lágy a massza.

    3

    Egy tálban összekeverjük a csicseriborsót, a zöldségeket, a zabpelyhet, a lisztet és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk a masszát, majd 10 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet.

    Ha a massza túl lágy, adjunk hozzá még egy kevés zabpelyhet vagy lisztet. Fontos, hogy a massza jól összeálljon, különben szétesnek a pogácsák sütés közben.

    4

    A masszából négy egyforma méretű pogácsát formázunk, majd egy serpenyőben közepes hőfokon, kevés olívaolajon oldalanként 3-4 percig sütjük, amíg aranybarnára pirulnak.

    A pogácsákat óvatosan forgassuk, nehogy szétessenek. Ha szükséges, használjunk két lapátot. A sütési idő függ a pogácsák vastagságától.

    5

    A hamburger zsemléket kettévágjuk, és a vágott felületüket száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.

    A pirítás segít, hogy a zsemle ne ázzon el a feltétektől.

    6

    Az alsó zsemlére egy kevés vegán majonézt kenünk, ráhelyezzük a salátalevelet, majd a zöldségpogácsát. Erre jön a vékony szeletekre vágott paradicsom, végül a zsemle teteje.

    Kreatív lehetsz a feltétekkel, használhatsz más zöldségeket, szószokat, vagy akár avokádót is.

    7

    Az elkészült hamburgert azonnal tálaljuk, sült édesburgonyával vagy más körettel kínálhatjuk.

    Kínálhatsz mellé különféle mártogatósokat is.