Zöldséges Pulao, ínycsiklandó zöldségekkel és fűszerekkel

Zöldséges Pulao

A zöldséges pulao egy hagyományos indiai étel, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy főételként. Az étel egyszerűen elkészíthető, és tele van friss zöldségekkel, mint a sárgarépa, zöldborsó és burgonya. A fűszerek, mint a kömény, fahéj és szegfűbors, gazdag ízt adnak az ételnek, míg a basmati rizs különleges textúrát biztosít. A zöldséges pulao tökéletes választás vegetáriánusoknak, és kiváló köret bármely indiai ételhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 csésze Basmati rizs
2 csésze Zöldségek (pl. sárgarépa, zöldborsó, burgonya)
2 ek. Olívaolaj
2 clove Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Fahéj
1 tk. Szegfűbors
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 csésze Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan öblítsd le hideg vízzel, majd tedd egy edénybe és hagyd ázni körülbelül 15 percig.

    A rizs áztatása segít abban, hogy a rizs megőrzi a szálas, nem ragadós textúráját.

    2

    A zöldségeket (sárgarépa, zöldborsó, burgonya) vágd kisebb kockákra. A fokhagymát és a hagymát apróra vágd.

    A zöldségeket érdemes egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen főjenek meg.

    3

    Egy nagy lábosban melegítsd az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert akkor keserűvé válhat. Az üvegesedés a megfelelő állapot.

    4

    Add hozzá a köményt, fahéjat, szegfűborsot, és pirítsd a fűszereket néhány másodpercig, amíg illatozni nem kezdenek.

    A fűszerek pirítása segít kihozni azok ízét és fokozza az étel aromáját.

    5

    Tedd a zöldségeket a lábosba, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg enyhén megpuhulnak.

    A zöldségek pirítása segít kiemelni az ízüket, miközben a fűszerek íze is jobban érvényesül.

    6

    Add hozzá a rizst és a vizet, majd sózd és borsozd. Keverd jól össze, és hozd felforrni.

    A víz mennyiségét a rizs típusától függően állíthatod, de a basmati rizshez körülbelül 2 csésze víz szükséges.

    7

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és takard le a lábost. Főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és a víz felszívódik.

    Ne keverd a rizst főzés közben, hogy megőrizzük a szálas állagot.

    8

    Miután kész, vedd le a lábost a tűzről, és hagyd állni 5 percig, hogy a rizs pihenjen és megpuhuljon.

    A pihenő idő segít abban, hogy a rizs tökéletes textúrájú legyen.

    9

    Tálald melegen, és élvezd a finom, illatos zöldséges pulao-t!

    Ez a zöldséges pulao tökéletes köret lehet bármilyen indiai ételhez, vagy egy könnyű vegetáriánus főételként is fogyasztható.