A basmati rizst alaposan öblítsd le hideg vízzel, majd tedd egy edénybe és hagyd ázni körülbelül 15 percig.
A rizs áztatása segít abban, hogy a rizs megőrzi a szálas, nem ragadós textúráját.
A zöldségeket (sárgarépa, zöldborsó, burgonya) vágd kisebb kockákra. A fokhagymát és a hagymát apróra vágd.
A zöldségeket érdemes egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen főjenek meg.
Egy nagy lábosban melegítsd az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert akkor keserűvé válhat. Az üvegesedés a megfelelő állapot.
Add hozzá a köményt, fahéjat, szegfűborsot, és pirítsd a fűszereket néhány másodpercig, amíg illatozni nem kezdenek.
A fűszerek pirítása segít kihozni azok ízét és fokozza az étel aromáját.
Tedd a zöldségeket a lábosba, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg enyhén megpuhulnak.
A zöldségek pirítása segít kiemelni az ízüket, miközben a fűszerek íze is jobban érvényesül.
Add hozzá a rizst és a vizet, majd sózd és borsozd. Keverd jól össze, és hozd felforrni.
A víz mennyiségét a rizs típusától függően állíthatod, de a basmati rizshez körülbelül 2 csésze víz szükséges.
Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és takard le a lábost. Főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és a víz felszívódik.
Ne keverd a rizst főzés közben, hogy megőrizzük a szálas állagot.
Miután kész, vedd le a lábost a tűzről, és hagyd állni 5 percig, hogy a rizs pihenjen és megpuhuljon.
A pihenő idő segít abban, hogy a rizs tökéletes textúrájú legyen.
Tálald melegen, és élvezd a finom, illatos zöldséges pulao-t!
Ez a zöldséges pulao tökéletes köret lehet bármilyen indiai ételhez, vagy egy könnyű vegetáriánus főételként is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.