Az áfonya (Vaccinium spp.) a világ egyik legismertebb szupergyümölcse, amelyet a természetes antioxidánsok bőséges jelenléte miatt különösen nagy becsben tartanak. Élénkkék színét a magas antocianin-tartalomnak köszönheti, amely erőteljes sejtvédő hatással bír.
Az áfonya rendszeres fogyasztása javíthatja az agyműködést, a szív- és érrendszer állapotát, valamint támogatja az immunrendszert. Kiemelkedő C-vitamin-, K-vitamin- és rosttartalma révén segíti az emésztést és a szervezet természetes védekezését.
A friss áfonya ízletes, egészséges és sokféleképpen beilleszthető a napi étrendbe:
Az áfonya szezonja júniustól augusztusig tart. Hűtőszekrényben néhány napig eltartható, fagyasztva viszont hónapokig megőrzi értékes beltartalmát, így egész évben elérhető marad.
A kék áfonya nemcsak élénk színével és finom ízével hódít, hanem kiemelkedő tápértékével is. Egy marék áfonya naponta aktív segítséget nyújt a test védelméhez és vitalitásának megőrzéséhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.