Pandoro tejcsokoládéval, friss bogyós gyümölcsökkel és kakaóporral tálalva

Pandoro tejcsokoládéval

A pandoro egy hagyományos olasz édesség, amely karácsonykor népszerű, de egész évben élvezhető. Ezt a finom piskótát tejcsokoládéval és friss bogyós gyümölcsökkel tálalva, egy gazdag és krémes desszertet kapunk. A pandoro textúrája puha és könnyű, amely tökéletesen illik a selymes csokoládé és a gyümölcs frissességéhez. Ezt az ételt gyakran tálalják ünnepi alkalmakkor, és egy igazi ínycsiklandó finomság.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pandoro
150 g Tejcsokoládé
100 ml Tejszín
1 ek. Porcukor
1 tál Friss bogyós gyümölcs (pl. málna, áfonya)
1 tk. Kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pandorót vágd szeletekre, és tedd egy tálba. Ha szükséges, enyhén megmelegítheted a pandorót a sütőben, hogy frissességét megőrizze.

    A pandoro friss, puha textúrája miatt nem szükséges túl sok hővel kezelni, elég egy kicsit megmelegíteni.

    2

    A tejcsokoládét törd apróra, és tedd egy kis lábasba. Add hozzá a tejszínt, majd alacsony hőmérsékleten kevergetve olvaszd fel a csokoládét, amíg sima, krémes szósz nem lesz belőle.

    A csokoládét lassan olvaszd fel, hogy ne égjen meg, és a tejszín segít krémes állagot biztosítani.

    3

    Miután a csokoládé teljesen felolvadt, vedd le a tűzről, és adj hozzá egy evőkanál porcukrot, ha szeretnél egy kicsit édesebb szószt. Keverd jól össze.

    A porcukor segít egyenletesebbé tenni a csokoládé szószt, de ha nem szeretnéd túl édesen, hagyd el.

    4

    A pandoro szeletekre öntsd a tejszínes tejcsokoládé szószt, és tálald a tetején friss bogyós gyümölcsökkel, mint málna vagy áfonya.

    A gyümölcsök frissessége és enyhén savanykás íze tökéletesen kiegészíti a gazdag csokoládét és a pandorót.

    5

    Végül szórd meg a desszertet egy csipet kakaóporral a tetején a díszítéshez, és tálald azonnal.

    A kakaópor egy finom, édes aromát ad, amely szép színt is biztosít a desszertnek.