Leipäjuusto fahéjjal és cukorral megszórva, tálalva friss áfonyával

Leipäjuusto fahéjjal és cukorral megszórva

A Leipäjuusto, más néven \'Finn sajt\', egy tradicionális finn étel, amely az északi konyha egyik különlegessége. Az étel a friss, enyhén sózott sajtból készül, amelyet gyakran édes fűszerekkel, mint fahéj és cukor, vagy különféle lekvárokkal tálalnak. A fahéjas és cukros verziója különösen népszerű desszertként, mivel a meleg sajt és az édes fűszerek tökéletesen harmonizálnak. Az áfonya hozzáadásával friss és savanykás íz keveredik az édességgel, így igazi különlegességgé válik.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Leipäjuusto (finn sajt)
2 ek. Cukor
1 tk. Fahéj
1 ek. Vaj
50 g Friss áfonya

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A Leipäjuusto sajtot szeleteld fel, majd egy serpenyőben hevítsd fel a vajat közepes hőmérsékleten.

    A sajtot csak addig süsd, amíg enyhén megolvad és elkezd színt kapni. Ha túl sokáig sütöd, megkeményedhet.

    2

    A fahéjat és a cukrot keverd össze egy kis tálban.

    A fahéj és cukor keverékét ízlés szerint állíthatod, ha édesebbre vagy fűszeresebbre szeretnéd.

    3

    Amikor a sajt szépen megpirult, szórd meg a fahéjas cukorral, majd tálald egy tányérra.

    A cukor és fahéj kombinációja édes és fűszeres ízt ad, ami remekül kiegészíti a sajt természetes ízét.

    4

    A tálalt sajtot friss áfonyával díszítsd, hogy friss ízekkel is gazdagítsd.

    Az áfonya friss íze kiemeli a desszert ízét és szép színt ad a tálalásnak.