Eccles cake vörösáfonyával, leveles tésztás sütemény gyümölcsökkel

Eccles cake vörösáfonyával

Az Eccles cake egy klasszikus brit sütemény, amelyet az Eccles városában készítenek, és az egyik legismertebb sütemény a vidéken. A hagyományos receptben mazsola, cukor és fűszerek vannak a töltelékben, de a modern változatokban, mint ez a vörösáfonyás verzió, a gyümölcsök ínycsiklandó keveréke is helyet kap. A vörösáfonya különleges savassága és édes íze kiválóan illik a leveles tésztához, így egy friss és ínycsiklandó desszertet eredményez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
200 g Vörösáfonya
50 g Cukor
50 g Mazsola
1 db Citrus héj
1 tk. Fahéj
30 g Vaj
1 db Tojás
1 ek. Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A leveles tésztát nyújtsd ki 2-3 mm vastagra, és vágj ki belőle kerek formákat. Használhatsz egy nagyobb poharat vagy tálat a formázáshoz.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor nem lesz elég tartása, és nehezebb lesz töltelék nélkül megformázni.

    2

    A vörösáfonyát, mazsolát, cukrot, fahéjat és a citrus héjat egy kis tálban keverd össze, hogy a gyümölcsök és a fűszerek jól eloszoljanak.

    A friss citrus héj segít kiemelni a gyümölcsök friss ízét, és különleges aromát ad az ételnek.

    3

    A tészta közepére helyezd el a gyümölcsös tölteléket, és hajtsd rá a tészta szélét úgy, hogy egy kis tasakot formáljon belőle.

    Ha túl sok tölteléket teszel a tésztába, akkor a sütemények nem fognak jól záródni, és a töltelék kifolyhat a sütés során.

    4

    A tésztát egy enyhén vajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tedd. Mielőtt a sütőbe helyeznéd, egy tojás sárgáját keverd el egy kis tejjel, és kenj egy vékony réteget a tészta tetejére.

    A tojásos kenés segít, hogy a sütemények szép aranybarnára süljenek.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a süteményeket 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő függ a tészta vastagságától, ezért figyeld a süteményeket, hogy ne égjenek meg.

    6

    Amikor kész, hagyd egy kicsit hűlni a süteményeket, majd tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.

    Az Eccles cake-t frissen tálald, hogy a tészta ropogós maradjon, és a gyümölcsök friss ízét megőrizzük.