Az almaecet egy természetes fermentált savanyító, amelyet almából készült almaléből állítanak elő. A gyümölcscukrot először alkoholos erjedéssel alma borrá alakítják, majd ecetsav-baktériumok segítségével fermentálják ecetsavvá. A folyamat végén keletkezik a jól ismert, enyhén borostyánszínű, savanykás ízű almaecet.
Az almaecet nem csupán savanyító, hanem egészségügyi célokra is alkalmazható, sőt, természetes tartósítószerként is funkcionál. A bio változatok gyakran tartalmazzák az úgynevezett ecetágyat (mother of vinegar), amely a fermentáció során kialakult enzim- és baktériumflórát jelenti.
Az almaecet enyhén gyümölcsös ízvilága miatt sokféle ételben használható:
Az almaecet hűvös, sötét helyen tárolva gyakorlatilag korlátlan ideig eltartható. Az üledék vagy zavarosság természetes jelenség – a fermentáció és az élőflóra maradványai, nem minőségi hiba.
Az almaecet tehát egyszerre ízfokozó, savanyító és természetes egészségvédő – valódi alapanyag a tudatos konyhában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.