A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd olívaolajon pirítsd meg egy nagy lábasban.
A hagyma és fokhagyma pirítása adja a leves alapját, ügyelj, hogy ne égjenek meg!
A rákokat add hozzá, és pirítsd őket a hagymás keverékben néhány percig, hogy kiadják a friss tengeri ízüket.
Ne pirítsd túl sokáig a rákokat, mert könnyen gumiszerűvé válhatnak!
A krumplit hámozd meg és vágd kis kockákra, majd add hozzá a lábasba a rákokkal együtt.
A krumplit kisebb darabokra vágva gyorsabban megpuhul, így gyorsabban elkészül a leves.
A kukoricát is tedd hozzá, majd öntsd fel tejjel. Forrald fel, és főzd 10-15 percig, amíg a krumpli megpuhul.
A tej gazdagabbá teszi a leves ízét, de ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet.
Amikor a zöldségek megpuhultak, fűszerezd sóval, fűszerpaprikával és citromlével, majd jól keverd össze.
A citromlé frissességet ad a levesnek, próbáld ki különböző mennyiségekkel, hogy megtaláld a tökéletes ízt.
A végén add hozzá az almaecetet, hogy kiemelje az ízeket, majd szórd meg friss petrezselyemmel.
Az almaecet segít megemelni a leves ízét, de ne tedd túl sokat, mert túl savanyúvá válhat.
Tálalás előtt ízesítsd még egy kis sóval, ha szükséges, és friss citromot kínálj mellé.
A citromot mindig tálalás előtt kínáld, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően adhat hozzá frissességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.