Chupe de camarones, tálalva gazdag rák és kukorica levest tartalmaz.

Chupe de camarones

A Chupe de camarones egy hagyományos perui étel, amely az Andokban és a partvidéken is népszerű. Eredetileg egy egyszerű, de tápláló étel volt a tengeri ételek, a zöldségek és a friss tej keverékéből. A Chupe de camarones manapság egy gazdag, krémes leves, amelyet ünnepi étkezésekhez is szívesen fogyasztanak. A leves ízét a tengeri rákok, a krumpli és a friss kukorica adja.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tengeri rákok
200 g Kukorica
2 db Krumpli
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
500 ml Tej
2 ek. Almaecet
1 tk. Fűszerpaprika
1 cs. Petrezselyem
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd olívaolajon pirítsd meg egy nagy lábasban.

    A hagyma és fokhagyma pirítása adja a leves alapját, ügyelj, hogy ne égjenek meg!

    2

    A rákokat add hozzá, és pirítsd őket a hagymás keverékben néhány percig, hogy kiadják a friss tengeri ízüket.

    Ne pirítsd túl sokáig a rákokat, mert könnyen gumiszerűvé válhatnak!

    3

    A krumplit hámozd meg és vágd kis kockákra, majd add hozzá a lábasba a rákokkal együtt.

    A krumplit kisebb darabokra vágva gyorsabban megpuhul, így gyorsabban elkészül a leves.

    4

    A kukoricát is tedd hozzá, majd öntsd fel tejjel. Forrald fel, és főzd 10-15 percig, amíg a krumpli megpuhul.

    A tej gazdagabbá teszi a leves ízét, de ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet.

    5

    Amikor a zöldségek megpuhultak, fűszerezd sóval, fűszerpaprikával és citromlével, majd jól keverd össze.

    A citromlé frissességet ad a levesnek, próbáld ki különböző mennyiségekkel, hogy megtaláld a tökéletes ízt.

    6

    A végén add hozzá az almaecetet, hogy kiemelje az ízeket, majd szórd meg friss petrezselyemmel.

    Az almaecet segít megemelni a leves ízét, de ne tedd túl sokat, mert túl savanyúvá válhat.

    7

    Tálalás előtt ízesítsd még egy kis sóval, ha szükséges, és friss citromot kínálj mellé.

    A citromot mindig tálalás előtt kínáld, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően adhat hozzá frissességet.