A két uborkát alaposan mosd meg, majd szeleteld fel vékony karikákra. Ha szeretnéd, a héját is eltávolíthatod, de nem szükséges.
Az uborka frissessége alapvető, ezért ügyelj arra, hogy ne legyen túlérett. A vékony szeletek gyorsabban átveszik az ízeket.
A sós vizet, a vörösbor ecetet, a cukrot és a szezámolajat keverd össze egy tálban. Ezt az öntetet öntsd rá az uborkára.
A szezámolaj különleges, gazdag ízt ad, de ha nem szereted, helyettesítheted más növényi olajjal.
Keverd jól össze, hogy minden uborkaszeletet bevonjon az öntet. Add hozzá a sót, és alaposan keverd el.
Ügyelj arra, hogy a só jól eloszoljon az uborkában, így az ízek egyenletesek lesznek.
Helyezd a tálat hűtőbe legalább 30 percig, hogy az uborka jól átvegye az ízeket. Ha időd engedi, hagyd pihenni hosszabb ideig.
Minél hosszabb ideig pihen, annál intenzívebb lesz az íze, de még egy 30 perces pihentetés is csodákat tesz.
Tálalás előtt vágd fel apróra a koriandert és a chili paprikát, majd szórd a tetejére, hogy frissességet és egy kis csípősséget adjon.
Ha nem szereted a csípőset, használhatsz enyhébb chili fajtát, vagy akár el is hagyhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.