Amazuzuke japán uborkasaláta, szezámmaggal és chili paprikával

Amazuzuke

Az Amazuzuke egy hagyományos japán étel, amely friss uborkát, sós vízben áztatva, savanyú ecet, cukor és szezámolaj hozzáadásával készül. A japán konyha egyszerűsége és frissessége tükröződik ebben az ételben, amely tökéletes kiegészítője lehet egy főételnek, vagy akár egy könnyed étkezésnek is. Az Amazuzuke frissítő ízvilága és a chili paprikával való tálalás különleges élményt nyújt. Ha a fűszeres ízeket kedveled, bátran növeld a chili mennyiségét, hogy egy igazán pikáns fogást kapj. A recept egyszerű, gyors és könnyen elkészíthető, így ideális választás egy könnyed nyári étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Uborka
500 ml Sós víz
50 ml Vörösbor ecet
2 ek. Cukor
1 ek. Szezámolaj
0.5 tk.
1 csokor Friss koriander
1 db Chili paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A két uborkát alaposan mosd meg, majd szeleteld fel vékony karikákra. Ha szeretnéd, a héját is eltávolíthatod, de nem szükséges.

    Az uborka frissessége alapvető, ezért ügyelj arra, hogy ne legyen túlérett. A vékony szeletek gyorsabban átveszik az ízeket.

    2

    A sós vizet, a vörösbor ecetet, a cukrot és a szezámolajat keverd össze egy tálban. Ezt az öntetet öntsd rá az uborkára.

    A szezámolaj különleges, gazdag ízt ad, de ha nem szereted, helyettesítheted más növényi olajjal.

    3

    Keverd jól össze, hogy minden uborkaszeletet bevonjon az öntet. Add hozzá a sót, és alaposan keverd el.

    Ügyelj arra, hogy a só jól eloszoljon az uborkában, így az ízek egyenletesek lesznek.

    4

    Helyezd a tálat hűtőbe legalább 30 percig, hogy az uborka jól átvegye az ízeket. Ha időd engedi, hagyd pihenni hosszabb ideig.

    Minél hosszabb ideig pihen, annál intenzívebb lesz az íze, de még egy 30 perces pihentetés is csodákat tesz.

    5

    Tálalás előtt vágd fel apróra a koriandert és a chili paprikát, majd szórd a tetejére, hogy frissességet és egy kis csípősséget adjon.

    Ha nem szereted a csípőset, használhatsz enyhébb chili fajtát, vagy akár el is hagyhatod.