A barack az egyik legnépszerűbb nyári gyümölcs, amely nemcsak frissítő ízével, hanem tápanyagtartalmával és változatos felhasználhatóságával is kitűnik. Több fajtája is ismert, a legismertebbek közé tartozik az őszibarack (Prunus persica) és a sárgabarack (Prunus armeniaca).
A barack puha, szaftos gyümölcs, általában sárgás vagy narancssárgás húsú, finom, édes ízvilággal. Bővelkedik antioxidánsokban, vitaminokban és rostokban.
A barack rendszeres fogyasztása jótékony hatással lehet a szervezetre. Gazdag A-, C-, E-vitaminban, valamint olyan ásványi anyagokban, mint a kálium és a magnézium. Antioxidáns vegyületei segíthetnek a sejtvédelemben és az öregedési folyamatok lassításában.
A barack sokoldalúan felhasználható gyümölcs:
A barack alacsony kalóriatartalmú, mégis tápláló gyümölcs, amely kiválóan beilleszthető a tudatos étrendbe is. Íze, illata és színvilága a nyár esszenciáját hordozza.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.