A tojásokat verjük fel a cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tejet, és keverjük össze.
Fontos, hogy a vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadjuk, mert a tojásokat megfőzheti.
A lisztet, sütőport, fahéjat és vaníliás cukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá a nedves hozzávalókhoz.
A száraz hozzávalókat először szitáljuk át, hogy ne legyenek csomók a tésztában.
Öntsük a tésztát egy vajjal kikent formába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A pudding akkor kész, ha a teteje ropogós és a közepén egy tűvel átszúrva nem ragad rá tészta.
Míg a pudding sül, a körtéket hámozzuk meg, majd szeleteljük fel. A barna cukrot egy serpenyőben melegítsük fel, amíg karamellizálódni nem kezd.
Ne hagyjuk túl sokáig a cukrot a serpenyőben, mert könnyen megéghet és keserű lesz.
Amikor a cukor karamellizálódott, adjuk hozzá a körtét és a citromlét, és főzzük 5-7 percig, amíg a körte megpuhul.
Ha a karamell túl sűrű lenne, egy kis vízzel hígíthatjuk, hogy szirupos állagot kapjunk.
A kész karamellizált körtét tálaláskor a malva pudding tetejére helyezzük, és egy kis szirupot is önthetünk rá.
A karamellizált körte ízletes kiegészítője a puddingnak, de friss gyümölccsel is tálalható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.