Malva pudding karamellizált körtével, édes és selymes pudding karamellizált körtével tálalva

Malva pudding karamellizált körtével

A Malva pudding egy hagyományos dél-afrikai édesség, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakra. Az édesség gazdag, selymes állaga és édes, vaníliás íze elbűvöli a kóstolókat. A karamellizált körte, mely friss gyümölcsöt és selymes szirupot kínál, egyedülálló kiegészítője ennek a desszertnek, és tökéletesen illik a malva puddinghoz, hogy egy igazán különleges élményt nyújtson.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
150 g Cukor
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 tk. Fahéj
200 ml Tej
100 g Olvasztott vaj
50 ml Fehérbor (opcionális)
2 db Körte
3 ek. Barna cukor (a karamellizáláshoz)
1 ek. Citromlé
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verjük fel a cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tejet, és keverjük össze.

    Fontos, hogy a vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadjuk, mert a tojásokat megfőzheti.

    2

    A lisztet, sütőport, fahéjat és vaníliás cukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá a nedves hozzávalókhoz.

    A száraz hozzávalókat először szitáljuk át, hogy ne legyenek csomók a tésztában.

    3

    Öntsük a tésztát egy vajjal kikent formába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A pudding akkor kész, ha a teteje ropogós és a közepén egy tűvel átszúrva nem ragad rá tészta.

    4

    Míg a pudding sül, a körtéket hámozzuk meg, majd szeleteljük fel. A barna cukrot egy serpenyőben melegítsük fel, amíg karamellizálódni nem kezd.

    Ne hagyjuk túl sokáig a cukrot a serpenyőben, mert könnyen megéghet és keserű lesz.

    5

    Amikor a cukor karamellizálódott, adjuk hozzá a körtét és a citromlét, és főzzük 5-7 percig, amíg a körte megpuhul.

    Ha a karamell túl sűrű lenne, egy kis vízzel hígíthatjuk, hogy szirupos állagot kapjunk.

    6

    A kész karamellizált körtét tálaláskor a malva pudding tetejére helyezzük, és egy kis szirupot is önthetünk rá.

    A karamellizált körte ízletes kiegészítője a puddingnak, de friss gyümölccsel is tálalható.