A barna cukor egy természetesebb alternatívája a fehér cukornak, amelyet melasszal dúsítanak, vagy részben finomított cukornádból nyernek. A barna cukor gazdag ízvilágával és karamelles, nedves állagával nemcsak édességekben, hanem számos sós ételben is megállja a helyét.
A barna cukor többféle változatban érhető el, a melasztartalom és a finomítottság mértékétől függően:
A barna cukor előnye a komplexebb ízvilág, amely a melasz jelenlétének köszönhető. Ez a természetes adalékanyag vasat, kalciumot és káliumot is tartalmaz – bár ezek mennyisége alacsony, mégis hozzájárulhat a változatosabb táplálkozáshoz.
A barna cukor nedvesebb, tapadós állaga miatt ideális a következőkhöz:
A barna cukor hajlamos a kiszáradásra, ezért légmentesen zárható edényben ajánlott tárolni. Ha mégis megszáradna, egy alma- vagy narancsszelet, vagy egy nedves papírtörlő pár óra alatt visszaadhatja a nedvességét.
Bár a barna cukor nem diétás termék, a természetesebb állapota és kevésbé feldolgozott mivolta miatt sokan előnyben részesítik. Íze karakteresebb, így kevesebb is elég belőle ugyanannak az édességnek az eléréséhez, ami hozzájárulhat a cukorbevitel csökkentéséhez is.
A barna cukor nem csupán egy édesítőszer – hanem ízesítő és színezőanyag is egyben, amely gazdagabbá teszi az ételek karakterét és megjelenését.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.