Vetkoek tojásos töltelékkel, sült gombócok aranybarna színben

Vetkoek tojásos töltelékkel

A vetkoek egy hagyományos afrikai étel, amelyet többnyire dél-afrikai háztartásokban fogyasztanak. A töltelékkel ellátott változata, amely tojással készül, egy remek gyors étel, amit akár reggelire is fogyaszthatunk. A tészta ropogós külsőt kap, miközben a töltelék selymes és gazdag ízeket ad. Ez az étel könnyen elkészíthető, és remek választás, ha valami ínycsiklandó, de egyszerű ételt szeretnél készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
300 ml Meleg víz
4 db Tojás
2 ek. Vaj
1 db Hagyma
1 dl Sütőolaj
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Az élesztőt és a cukrot meleg vízben feloldjuk, és hagyjuk állni 10 percig, hogy felfutjon.

    Ha az élesztő nem habzik fel, akkor valószínűleg nem volt elég meleg a víz, próbáld újra egy kicsit melegebb vízzel.

    2

    Az élesztős vizet adjuk hozzá a liszthez, majd jól gyúrjuk össze a tésztát. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet, hogy a tészta könnyen kezelhető legyen. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen pihentetjük 1 órán át.

    A tésztát akkor tudod jól megformálni, ha nem ragad, de elég lágy ahhoz, hogy rugalmas legyen.

    3

    A hagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat, és elkeverjük.

    Ha szeretnéd, egy kis borsot is adhatunk a tojásos töltelékhez, hogy még ízletesebb legyen.

    4

    A pihentetett tésztát kinyújtjuk, és kisebb köröket szaggatunk belőle. A közepükbe egy kis tojásos tölteléket teszünk, majd a tésztát összefogjuk, és gombócokat formálunk belőlük.

    Ha nehezen záródik a tészta, használj egy kevés vizet a széleken, hogy jól rátapadjon.

    5

    A gombócokat forró olajban, közepes lángon sütjük 5-6 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A sütés előtt győződj meg róla, hogy az olaj elég forró, hogy ne szívja fel túlzottan a tészta az olajat.

    6

    Miután a gombócok megsültek, papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.

    A papírtörlő segít abban, hogy a felesleges olaj eltűnjön, így még ropogósabbak lesznek.