A bor nem csupán ital, hanem kiváló kulináris alapanyag is, amelyet évszázadok óta használnak az ízek fokozására, pácolásra és szószok készítésére. A bor erjesztett szőlőlé, amelyet vörös vagy fehér szőlőből készítenek, természetes fermentáció útján. A borban található alkohol, savak és aromakomponensek ideálissá teszik a főzéshez és ízesítéshez.
Az alkoholos erjedés során a szőlő cukortartalmát élesztők alakítják át alkohollá. Ezt követően a bor érlelhető fahordóban, acéltartályban vagy palackban, hogy komplexebb aromaprofil alakuljon ki.
A bor főzéshez nem igényel különleges minőséget, de ne legyen oxidált vagy ecetesedett. Felbontás után hűtőben 3–5 napig használható marad. A maradék bor fagyasztóban is tárolható jégkockatartóban, főzési célra.
A bor mint alapanyag így nem csupán kiegészítő, hanem egyedi, mély ízeket biztosító komponens, amely klasszikus és modern konyhákban egyaránt megállja a helyét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.