A fehér bors egész formában a fűszerezés egy kifinomult eszköze, amely gyakran háttérbe szorul a fekete bors mögött, pedig önmagában is értékes és különleges alapanyag. A fehér bors ugyanabból a növényből (Piper nigrum) származik, mint a fekete bors, azonban eltérő feldolgozási módjának köszönhetően teljesen más íz- és aromavilágot képvisel.
A fehér borsot az érett borsbogyók héjának eltávolítása után szárítják, így kapjuk meg a világos, elefántcsont színű borsszemeket, amelyek lágyabb, mégis mélyebb ízjegyekkel rendelkeznek. Különösen jól illik világos színű ételekhez, krémlevesekhez, mártásokhoz és halételekhez, ahol nem kívánatosak a fekete bors fekete pöttyözetei.
A fehér bors egész szem formája ideális választás hosszabb főzés során, ahol fokozatosan adja át az aromáját. Íme néhány népszerű alkalmazási terület:
A fehér bors egészben ideális, ha fűszertartóban szeretnéd hosszabb távon megőrizni, és frissen őrlöd közvetlenül főzés vagy tálalás előtt.
Hasonlóan a fekete borshoz, a fehér bors is tartalmaz piperint, ami elősegíti a tápanyagok felszívódását és serkenti az emésztést. Emellett antioxidáns tulajdonságai is ismertek, így rendszeres, mértékletes használata támogatja a szervezet védekezőképességét.
Ha kifinomultabb, mégis komplex ízhatásra vágysz, a fehér bors egész szem tökéletes választás lehet a főzéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.