A garnéla az egyik legkedveltebb tenger gyümölcse, amely fehérjedús, alacsony kalóriatartalmú és rendkívül ízletes. A garnéla gyorsan és egyszerűen elkészíthető, húsa ropogós, enyhén édeskés, jól fűszerezhető, így tökéletes választás salátákhoz, tésztákhoz vagy önálló fogásként is.
A garnélahús kiváló omega-3 zsírsavak, B12-vitamin, jód és szelén forrás, miközben nagyon alacsony a zsírtartalma. Glutén- és laktózmentes, ezért sokféle diétába beilleszthető. A tengeri rákok közül az egyik legismertebb és legelérhetőbb alapanyag világszerte.
A garnéla számos formában elkészíthető: sütve, grillezve, párolva, serpenyőben vagy wokban pirítva. Leggyakoribb ízesítői a fokhagyma, citrom, gyömbér, chili, szójaszósz, vaj. Köretként jól illik hozzá rizs, tészta, zöldség vagy saláta.
Népszerű garnélás ételek:
100 g főtt garnélában körülbelül 99 kcal található, fehérje: 24 g, zsír: 0.3–0.6 g. Szénhidrát szinte nulla, így alacsony szénhidráttartalmú diétákhoz is kiváló. Tartalmaz B12-vitamint (1.1 µg), jódot, foszfort, szelént, valamint kis mennyiségű omega-3 zsírsavat, amelyek támogatják a szív- és agyműködést.
A garnéla ideális választás azoknak, akik egészséges, gyorsan elkészíthető, mégis különleges tengeri alapanyagot keresnek a mindennapi vagy ünnepi étkezésekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.