A harcsa az egyik legismertebb édesvízi ragadozó hal, amely szaftos, fehér húsával kiváló alapanyaga a magyar és nemzetközi konyháknak egyaránt. A harcsahús szálkamentes, omlós textúrájú, és rendkívül sokoldalúan elkészíthető: sütve, rántva, párolva vagy pörköltként is fogyasztható.
A harcsa gazdag teljes értékű fehérjében, alacsony zsírtartalommal rendelkezik, és jól emészthető. A harcsafilé konyhakész formában egyre gyakrabban jelenik meg az éttermek kínálatában és az otthoni konyhákban egyaránt.
A harcsafilé ideális választás, ha szaftos, mégis könnyű halfogásra vágyunk. Különösen népszerű rántott, sült, paprikás mártásos vagy grillezett</strong változatban. A hús jól illeszkedik paprikás, fokhagymás, citromos, vajban sült vagy zöldfűszeres</strong ízvilághoz.
Népszerű harcsás ételek:
100 g friss harcsafilé energiatartalma körülbelül 105–120 kcal, miközben 20–21 g fehérjét és 2–4 g zsírt tartalmaz. A harcsa jelentős B12-, B6-, D-vitamin, kálium és foszfor forrás, emellett alacsony nátrium- és szénhidráttartalma miatt is ideális a kiegyensúlyozott étrendben.
A harcsa kiváló választás a magyar konyha klasszikusaihoz és modern, egészséges fogásokhoz egyaránt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.