Caldeirada de peixe halas étel, frissen készítve, gazdag ízekkel és színekkel

Caldeirada de peixe (halas változat)

A Caldeirada de peixe egy hagyományos portugál halas étel, amely a tengerparti régiókban vált népszerűvé. A halak frissessége és a zöldségek gazdag ízvilága az ételt egyedivé és rendkívül ínycsiklandóvá teszi. A portugál konyhában a caldeirada egy egyszerű, de nagyon ízletes étel, amelyben a fűszerek és az alapanyagok tökéletes harmóniában találkoznak. A hal és a zöldségek kombinációja egy igazi ízorgia, amit minden halas étel rajongó imádni fog. Tálaláskor a friss petrezselyem és a fehérbor hozzáadása tovább emeli az étel ízét és frissességét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Fehér húsú hal (pl. tőkehal vagy harcsa)
2 ek. Olívaolaj
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
4 db Paradicsom
1 tk. Pirospaprika
100 ml Fehérbor
2 ek. Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Zöldpaprika
500 ml Fűszeres halleves alap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd nagyobb darabokra, majd sózd, borsozd, és tedd félre pihenni.

    A halat frissen vágva használd, így nem veszít el semmit az ízéből és textúrájából.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, a paradicsomot pedig kockázd fel. A zöldpaprikát is vágd fel apró darabokra.

    A fokhagymát és a hagymát ne vágd túl kicsire, így nem fog túl hamar megégni a serpenyőben.

    3

    Egy nagy lábasban melegíts olívaolajat, és kezdd el dinsztelni a hagymát és fokhagymát. Amikor üvegesre pirul, add hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát.

    Ha a paradicsom nem enged elég levet, adj hozzá egy kis vizet vagy alaplevet, hogy a pörkölés ne égjen meg.

    4

    Szórd rá a pirospaprikát, és öntsd hozzá a fehérbort. Hagyj neki egy pár percet, hogy a bor elpárolgjon, majd öntsd bele a halleves alapot.

    A fehérbor egy finom savasságot ad az ételnek, amely jól kiegészíti a hal ízét.

    5

    Tedd a haldarabokat a forró levesbe, és főzd őket 10-15 percig, amíg a hal megpuhul, de még nem esik szét.

    Ne főzd túl a halat, mert könnyen széteshet. Ellenőrizd, hogy éppen átsült, de még szilárd maradjon.

    6

    Tálald a kész caldeiradát friss petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem friss íze kiemeli a halas étel ízeit és egy kis színt is ad neki.