A halat vágd nagyobb darabokra, majd sózd, borsozd, és tedd félre pihenni.
A halat frissen vágva használd, így nem veszít el semmit az ízéből és textúrájából.
A hagymát és fokhagymát finomra vágd, a paradicsomot pedig kockázd fel. A zöldpaprikát is vágd fel apró darabokra.
A fokhagymát és a hagymát ne vágd túl kicsire, így nem fog túl hamar megégni a serpenyőben.
Egy nagy lábasban melegíts olívaolajat, és kezdd el dinsztelni a hagymát és fokhagymát. Amikor üvegesre pirul, add hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát.
Ha a paradicsom nem enged elég levet, adj hozzá egy kis vizet vagy alaplevet, hogy a pörkölés ne égjen meg.
Szórd rá a pirospaprikát, és öntsd hozzá a fehérbort. Hagyj neki egy pár percet, hogy a bor elpárolgjon, majd öntsd bele a halleves alapot.
A fehérbor egy finom savasságot ad az ételnek, amely jól kiegészíti a hal ízét.
Tedd a haldarabokat a forró levesbe, és főzd őket 10-15 percig, amíg a hal megpuhul, de még nem esik szét.
Ne főzd túl a halat, mert könnyen széteshet. Ellenőrizd, hogy éppen átsült, de még szilárd maradjon.
Tálald a kész caldeiradát friss petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem friss íze kiemeli a halas étel ízeit és egy kis színt is ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.