Caldeirada paraense halas, burgonyás és tojásos leves, friss korianderrel tálalva

Caldeirada paraense (parai stílusban, tojással és burgonyával)

A Caldeirada paraense egy tipikus brazil étel, amely a Pará államból származik. Az étel gazdag halakban, burgonyában, tojásban és kókusztejben, amelyek együtt egy igazán ínycsiklandó és tápláló ételt alkotnak. A caldeirada a helyi halászat eredménye, és hagyományosan a friss tengeri halak és édesvízi halak kombinációját használják benne. A kókusztej adja az étel egyedi, krémes textúráját, míg a főtt tojás egy finom, sós kiegészítőt biztosít. Az ételt friss korianderrel szórva tálalják, hogy még frissebb ízt adjon hozzá.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hal (például tőkehal)
300 g Burgonya
4 db Tojás
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 db Zöldpaprika
200 ml Kókusztej
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd kisebb darabokra, sózd és borsozd meg. Tedd félre.

    Ha friss halat használsz, ügyelj rá, hogy ne legyen túl zsíros, mert az zavarhatja a leves ízét.

    2

    A burgonyát hámozd meg és vágd fel kis kockákra. Tedd egy lábasba, és annyi vízzel öntsd fel, hogy ellepje. Főzd 10-15 percig, amíg félig megpuhul.

    A burgonya kockák ne legyenek túl nagyok, hogy gyorsan megpuhuljanak, de ne is túl aprók, hogy ne főjenek szét.

    3

    A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a paradicsomot vágd kisebb kockákra, a zöldpaprikát pedig csíkozd fel.

    Ha nem szereted a túl erős hagymás ízt, próbáld először enyhén megpirítani a hagymát, hogy lágyabb legyen.

    4

    Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, paradicsomot és zöldpaprikát 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    Ha nem szeretnéd, hogy a fokhagyma megégjen, add hozzá csak a hagyma pirítása után.

    5

    Add hozzá a félig megfőtt burgonyát és a halat. Öntsd rá a kókusztejet és forrald fel.

    A kókusztej különleges ízt ad az ételnek, de ha nem szeretnéd túl kókuszos ízűre, használhatsz tejszínt is.

    6

    Főzd 10-15 percig, amíg a hal teljesen megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ne főzd túl a halat, mert az könnyen széteshet, és elveszítheti a textúráját.

    7

    Míg a leves fő, a tojásokat főzd meg keményre. Ha kész, hámozd meg és vágd fel.

    Ha a tojásokat hosszabb ideig főzöd, a sárgája színe intenzívebb lesz, és a textúrája is keményebb.

    8

    Tálalás előtt szórd meg a levest friss korianderrel és a főtt tojás darabjaival.

    A koriander friss íze kiemeli a leves gazdag, kókuszos aromáját, de ha nem szereted, petrezselyemmel is helyettesítheted.