A kandírozott gyömbér egy édes és enyhén csípős szárított gyömbérkészítmény, amelyet a friss gyömbér cukorszirupban való főzése után kristálycukorba forgatva tartósítanak. Ennek eredményeként egy intenzív ízű, mégis kiegyensúlyozott édesség jön létre, amely nassolásra, sütéshez vagy természetes gyógymódként is ideális.
A gyömbér természetes hatóanyagai – főként a gingerol – antioxidáns, gyulladáscsökkentő és emésztésjavító tulajdonságokkal rendelkeznek. A kandírozott változat megőrzi ezeket az értékeket, miközben hosszabb ideig eltartható és könnyen fogyasztható.
A kandírozott gyömbér zárt dobozban, száraz, hűvös helyen sokáig eláll. Nem igényel további előkészítést, közvetlenül felhasználható. Felaprítva könnyedén keverhető tésztákba, granolába, vagy salátákba is.
A gyömbér természetes gyógyhatása megmarad a kandírozás után is: segíthet hányinger, gyomorpanaszok, megfázás és ízületi gyulladás esetén. A cukortartalom miatt mértékletes fogyasztás ajánlott, de energiaszegény napokon gyors megoldást kínál.
Összefoglalás: a kandírozott gyömbér egyszerre ízletes édesség és természetes immunerősítő. Praktikus, hosszan eltartható, intenzív ízű alapanyag, amely a mindennapokban is könnyen beilleszthető étrendünkbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.