Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a scone egyenletesen süljön meg.
Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a sót és az őrölt gyömbért.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy a scone megfelelően megemelkedjen.
A hideg vajat kockázd fel, majd morzsold el a lisztes keverékben, amíg egyenletes, morzsás állagot kapsz.
Használj vajvágót vagy késes aprítót a vaj gyorsabb elmorzsolásához.
A kandírozott gyömbért aprítsd kis darabokra, majd add hozzá a lisztes keverékhez.
A túl nagy gyömbérdarabok megnehezíthetik a tészta formázását, ezért érdemes apróra vágni.
Egy külön tálban keverd össze a mézet, a tejet és a tojást.
A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek, így jobban elkeverednek.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy puha tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak amíg összeáll, hogy a scone könnyű maradjon.
Lisztezett felületen formázd a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, majd vágd háromszögekre vagy korongokra.
A tésztát nyújtsd óvatosan, hogy ne sérüljön meg a szerkezete.
Helyezd a scone-okat a sütőpapíros tepsire, és süsd 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Ha a scone-ok teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd hűlni néhány percig, majd tálald frissen egy kis mézzel vagy vajjal megkenve.
A frissen sült scone a legfinomabb, de légmentesen záródó dobozban tárolva másnap is élvezhető.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.