Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.
A héjában főtt burgonya kevésbé szívja meg magát vízzel, így a gnocchi tésztája nem lesz ragacsos.
Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.
Melegen könnyebb áttörni, és a krumplinyomóval simább állagot érhetsz el.
Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.
A kihűlés azért fontos, hogy a tojás ne főjön meg. A liszt mennyiségétől függ a tészta állaga, óvatosan adagold.
Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.
Lisztezd be a felületet, hogy ne ragadjon le a tészta.
Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.
Amikor feljönnek a víz tetejére, már megfőttek. Ne főzd túl, mert szétesnek!
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.
A vajban pirítás extra ízt ad a gnocchinak.
Egy kis lábosban keverd össze a tejszínt, a mézet, a barnacukrot, a fahéjat és a vaníliát, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.
Folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le.
Amikor a méz és a cukor teljesen feloldódott, add hozzá az apróra vágott kandírozott gyömbért, és alacsony hőmérsékleten kevergetve főzd össze a szószt.
A kandírozott gyömbér adja a különleges ízét a szósznak.
Öntsd a gyömbéres mártást a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.
Óvatosan forgasd, hogy ne törjenek össze a gnocchik.
Szórd meg porcukorral és egy kevés extra kandírozott gyömbérrel a tetejét, hogy fokozd az ízeket.
A porcukor édesíti, a gyömbér pedig pikánsabbá teszi a fogást.
Tálald azonnal, melegen, egy kis extra fahéjjal díszítve!
Melegen a legfinomabb, a fahéj pedig remekül illik a gyömbérhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.