Kandírozott gyömbéres gnocchi tálalva

Kandírozott gyömbéres gnocchi

A kandírozott gyömbéres gnocchi egy különleges, fűszeres desszert, amely a mézes és fahéjas jegyekkel együtt egy igazi ízorgia. A gyömbér természetes pikánssága és az édesség harmonikus egyensúlya teszi ezt az ételt igazán különlegessé. A kandírozott gyömbér ropogós textúrát ad, míg a mézes-tejszínes mártás selymessége lágyítja az ízeket. Ez a desszert tökéletes választás a hideg napokra, amikor egy meleg, fűszeres finomságra vágysz.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojás
80 g Kandírozott gyömbér
50 g Méz
100 ml Tejszín
30 g Barnacukor
30 g Vaj
1 tk. Fahéj
1 tk. Vanília kivonat
30 g Porcukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.

    A héjában főtt burgonya kevésbé szívja meg magát vízzel, így a gnocchi tésztája nem lesz ragacsos.

    2

    Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.

    Melegen könnyebb áttörni, és a krumplinyomóval simább állagot érhetsz el.

    3

    Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.

    A kihűlés azért fontos, hogy a tojás ne főjön meg. A liszt mennyiségétől függ a tészta állaga, óvatosan adagold.

    4

    Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.

    Lisztezd be a felületet, hogy ne ragadjon le a tészta.

    5

    Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.

    Amikor feljönnek a víz tetejére, már megfőttek. Ne főzd túl, mert szétesnek!

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.

    A vajban pirítás extra ízt ad a gnocchinak.

    7

    Egy kis lábosban keverd össze a tejszínt, a mézet, a barnacukrot, a fahéjat és a vaníliát, majd közepes lángon kezdd el melegíteni.

    Folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le.

    8

    Amikor a méz és a cukor teljesen feloldódott, add hozzá az apróra vágott kandírozott gyömbért, és alacsony hőmérsékleten kevergetve főzd össze a szószt.

    A kandírozott gyömbér adja a különleges ízét a szósznak.

    9

    Öntsd a gyömbéres mártást a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.

    Óvatosan forgasd, hogy ne törjenek össze a gnocchik.

    10

    Szórd meg porcukorral és egy kevés extra kandírozott gyömbérrel a tetejét, hogy fokozd az ízeket.

    A porcukor édesíti, a gyömbér pedig pikánsabbá teszi a fogást.

    11

    Tálald azonnal, melegen, egy kis extra fahéjjal díszítve!

    Melegen a legfinomabb, a fahéj pedig remekül illik a gyömbérhez.