A kelkáposzta, vagy más néven fodros káposzta (savoy cabbage), az egyik legértékesebb rostban és tápanyagokban gazdag zöldség a mindennapi étrendünkben. Jellegzetes, sötétzöld, fodros leveleivel nemcsak látványos, hanem rendkívül egészséges is.
Ez a káposztafajta gazdag A-, C- és K-vitaminban, emellett tartalmaz kalciumot, vasat, folsavat és különböző antioxidánsokat is. A kelkáposzta rendszeres fogyasztása segítheti az immunrendszer erősítését, javíthatja az emésztést és gyulladáscsökkentő hatású lehet.
A kelkáposzta különösen ajánlott téli időszakban, amikor a szervezetnek fokozott szüksége van vitaminokra és immunerősítő tápanyagokra.
A kelkáposzta rendkívül sokoldalú alapanyag. Legismertebb formája a kelkáposzta-főzelék, de kiváló levesekhez, rakott ételekhez, párolva köretként vagy akár turmixként is. A rövid hőkezelés segít megőrizni értékes tápanyagait, ezért párolva vagy wokban sütve a legideálisabb elkészíteni.
Akár főzeléknek, akár egészséges köretnek készíted, a kelkáposzta igazi szezonális szuperélelmiszer, amely értékes kiegészítője lehet a kiegyensúlyozott táplálkozásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.