Oden káposztatekercsekkel, tojással és friss zöldségekkel tálalva

Oden káposztatekercsekkel

Az Oden egy japán étel, amelyet főleg télen fogyasztanak, és alapja egy gazdag húsleves. A különböző összetevők, például tojás, zöldségek és hús, gyakran belekerülnek a levesbe, de az odennek létezik számos más verziója is, például káposztatekercsekkel. A káposztatekercsek az Oden egyik különleges változata, amely jól illik a gazdag húsos levesekhez, és tápláló étkezést ad. Az étel friss és ínycsiklandó, ideális téli étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Pulykahús (darálva)
8 db Káposztalevél
4 db Főtt tojás
1 cm Ginger
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Soy Sauce
150 g Konzerv zöldségek (például bab)
200 g Főtt rizs
1 csipet Tócsni fűszerek (só, bors)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykahúst tedd egy tálba és formázz belőle kis pörkölt méretű golyókat.

    A hús jól összeáll, ha nem túl sok zsiradékot adsz hozzá, de ha szükséges, egy pici vizet is hozzáadhatsz.

    2

    Főzd a golyókat egy nagyobb edényben, amíg átsülnek.

    Ne túl sok húst adj az edénybe egyszerre, hogy a golyók egyenletesen piruljanak.

    3

    A káposztaleveleket tisztítsd meg, a vastag erős középső ereket távolítsd el.

    Ha szükséges, pár percig forrázd le a káposztaleveleket, hogy könnyebben lehessen őket tekerni.

    4

    A káposztaleveleket töltsd meg a pulykahús golyókkal és készítsd el a tekercseket.

    A káposztatekercsek ne legyenek túl szorosak, hogy a töltelék könnyen tudjon főzni.

    5

    A kész tekercseket forrósított vízben főzd meg, kb. 15-20 percig.

    A tekercseket lefedve főzd, hogy megőrizzék a formájukat és ne száradjanak ki.

    6

    A kész oden tálalása előtt tálald egy kis főtt tojással, zöldségekkel és főtt rizzsel.

    Tálald a rizst a tekercsekkel együtt, hogy egy jól kiegyensúlyozott étkezés legyen.