A pulykahúst tedd egy tálba és formázz belőle kis pörkölt méretű golyókat.
A hús jól összeáll, ha nem túl sok zsiradékot adsz hozzá, de ha szükséges, egy pici vizet is hozzáadhatsz.
Főzd a golyókat egy nagyobb edényben, amíg átsülnek.
Ne túl sok húst adj az edénybe egyszerre, hogy a golyók egyenletesen piruljanak.
A káposztaleveleket tisztítsd meg, a vastag erős középső ereket távolítsd el.
Ha szükséges, pár percig forrázd le a káposztaleveleket, hogy könnyebben lehessen őket tekerni.
A káposztaleveleket töltsd meg a pulykahús golyókkal és készítsd el a tekercseket.
A káposztatekercsek ne legyenek túl szorosak, hogy a töltelék könnyen tudjon főzni.
A kész tekercseket forrósított vízben főzd meg, kb. 15-20 percig.
A tekercseket lefedve főzd, hogy megőrizzék a formájukat és ne száradjanak ki.
A kész oden tálalása előtt tálald egy kis főtt tojással, zöldségekkel és főtt rizzsel.
Tálald a rizst a tekercsekkel együtt, hogy egy jól kiegyensúlyozott étkezés legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.